Home / Administratie / Comunicat de presă. “Consiliul Local al Municipiului Sighișoara blochează finanțarea nerambursabilă a 12 proiecte pe domeniile cultură, educație, tineret, culte și social”

Comunicat de presă. “Consiliul Local al Municipiului Sighișoara blochează finanțarea nerambursabilă a 12 proiecte pe domeniile cultură, educație, tineret, culte și social”

Distribuie

„Prin Hotărârea Consilului Local Sighişoara nr. 39/30.03.2017 privind aprobarea bugetului general al unităţii administrativ-teritoriale pe anul 2017 a fost aprobată suma de 1.130.000 de lei pentru acordarea finanţărilor nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes local în baza Legii nr. 350/2005, iar prin Hotărârea Consilului Local Sighişoara nr. 59/11.04.2017 a fost aprobat Programul anual de acordare a finanţărilor nerambursabile pe anul 2017.

În urma evaluării, din cele 21 de proiecte depuse, Comisia de selecţie şi evaluare a proiectelor care are în componenţă atât reprezentanţi ai Aparatului de Specialitate al Primarului, cât şi ai Consiliului Local Sighişoara, a selecţionat un număr de 13 proiecte, din care un proiect pe domeniul Tineret, un proiect pe domeniul Învăţământ, un proiect pe domeniul Culte, 8 proiecte pe domeniul Cultură şi două proiecte pe domeniul Social.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sighişoara din data de 27 iunie 2017 s-a numărat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării finanţărilor neramburasabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de interes local, pentru un număr de 12 proiecte de finanţare depuse în baza Legii nr. 350/2005, o ultimă etapă în procedura de acordare a acestor finanţări nerambursabile de către autoritatea finanțatoare. Realistic vorbind, o simplă formalitate!

Printre aceste proiecte se numără şi cel al Fundaţiei Veritas Sighişoara care a solicitat finanţarea cu suma de 8.407 lei de la bugetul local al municipiului Sighişoara pentru organizarea celei de-a XIII-a ediţii a Târgului Meşteşugarilor, o acţiune culturală organizată pentru comunitate şi care îmbină tradiţia artei populare a meşteşugului cu cea a portului şi a cântecului popular.

Târgul Meşteşugarilor este o acţiune culturală care nu doar că, de mai bine de 12 ani, îmbogăţeşte agenda culturală sighişoreană, dar contribuie la conservarea vechilor tradiţii meşteşugăreşti din zona Târnavelor, şi nu numai, precum şi la transmiterea vechilor meşteşuguri tinerei generaţii.

Deşi perioada de desfăşurare a celei de-a XIII-a ediţii a Târgului Meşteşugarilor este 29 iunie – 1 iulie 2017 (cu alte cuvinte începe mâine), acest proiect de hotărâre, supus spre aprobare Consiliului Local Sighişoara pentru a doua oară, nu a întrunit, nici de această dată, numărul necesar de voturi întrucât la vot nu au participat consilierii locali Colceriu Dan Iosif – aflându-se în conflict de interese în calitatea sa de membru fondator al Asociaţiei Centrul Creştin Social de Noapte Sighişoara – şi Duma Felix – nefiind de acord cu forma proiectului de hotărâre, consilierii locali Pop Claudiu, Ciotloş Ioan, Stoica Dorina, Gavrilă Ionel şi Ştefănescu Constantin s-au abţinut, iar consilierul local Burghelea Ioan a votat împotrivă.

Îmi exprim regretul pentru situația neplăcută în care se află solicitanții proiectelor selecționate, cu precădere organizatorul Târgului Meșteșugarilor și anume, cea de a fi pus în situația de a căuta surse de finanțare private cu o zi înainte de începerea activităților, dar și pentru faptul că proiectele sociale „O șansă pentru nevoiașii fără adăpost” și „Din inimă și respect pentru seniori” nu pot fi puse în aplicare, consecințele fiind suportate de concetățenii noștri a căror singură vină este că viața nu le-a oferit o șansă,  este mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor celor implicați și celor afectați de acest joc surd al egoismului și ranchiunii politice.

Am speranța că, din dorința de a reprezenta cât mai bine interesele comunității, a celor care ne-au acordat în urmă cu un an votul de încredere, noi, executiv și consilieri locali, putem reuși în viitor să evităm astfel de situații, pentru a ne îndeplini îndatorirea principală de a fi în slujba cetățeanului.

Primar,

Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.