Doi co-preşedinţi pentru Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 619 Vizualizări

Doi co-preşedinţi pentru Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”

Aleşii judeţului Mureş au aprobat joi, 29 iunie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, modificarea Actului Constitutiv şi a Statutului Asociației „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”.

În ce constă modificările

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, pentru îndeplinirea scopurilor pentru care a fost înființată și pentru o mai bună funcționare a Asociației, având în vedere unele situații ivite de la înfiinţarea în anul 2006 a Asociaţiei, în ședința Consiliului Metropolitan din data de 27 aprilie 2017 s-a convenit asupra necesităţii modificării Actului Constitutiv şi a Statutului.

„În conformitate cu prevederile articolului 29 din Statut, modificarea Actului Constitutiv sau a Statutului Asociaţiei se decide de către Consiliul Metropolitan, în şedinţă extraordinară, cu respectarea procedurilor legal impuse pentru înfiinţarea Asociaţiei, cu obligativitatea înscrierii menţiunii modificatoare în registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor la grefa Judecătoriei Târgu-Mureş. Această modificare se referă la constituirea și componența Consiliului Director, care ar urma să fie compus din doi co-președinți și un vicepreședinte. Modificarea are ca obiectiv primordial implicarea municipalității, respectiv a municipiului Târgu-Mureș în procesul de luare a deciziilor la nivelul executivului Asociației „Zona Metropolitană Târgu-Mureș”. În acest sens, se asigură o colaborare mai eficientă în diferite domenii de activitate, în special în atragerea unor fonduri cu finanțare nerambursabilă, în folosul întregii asociații, în funcție de necesități”, a precizat Péter Ferenc.

Asociaţie din 2006

Asociația „Zona Metropolitană Târgu-Mureş” s-a constituit în anul 2006 prin voinţa liberă a membrilor fondatori, Consiliile Locale din zona periurbană, respectiv Consiliul Județean Mureș şi funcţionează în baza prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005 şi a propriului statut, în scopul dezvoltării Zonei Metropolitane Târgu-Mureș din perspectiva relațiilor economice, sociale, culturale, turistice, sportive existente între autoritățile administrației publice locale componente ale zonei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE