Problema urşilor, discutată de preşedinţii CJ Mureş, Harghita şi Covasna cu Ministerul Mediului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Problema urşilor, discutată de preşedinţii CJ Mureş, Harghita şi Covasna cu Ministerul Mediului

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, se vor întâlni miercuri, 5 iulie, ora 12.00, la Bucureşti, cu Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu.

Tema discuţiei va fi solicitarea celor trei judeţe ca Guvernul României să aprobe de urgenţă derogările privind recoltarea şi capturarea urşilor. De asemenea, se va pune în discuţie acoperirea pagubelor cauzate de animalele sălbatice.

„Mă bucur că doamna ministru Graţiela Gavrilescu a înţeles gravitatea situaţiei şi necesitatea luării unor măsuri de urgenţă. Nu putem permite ca această stare de fapt să continue şi trebuie să găsim o zonă de echilibru între protecţia animalelor şi siguranţa oamenilor şi a bunurilor acestora. Este de neacceptat ca cetăţenii din zonele de dealuri şi munte din aceste judeţe să trăiască într-o stare de permanent pericol. Exemplarele care intră, cu regularitate, în localităţi trebuie capturate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

Preşedinţii Consiliilor Judeţene Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov au transmis sesizări scrise Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor legate de intensificarea îngrijorătoare a atacurilor urşilor. În cursul acestei săptămâni, Prefecţii din judeţele Mureş şi Harghita  s-au alăturat acestui demers. În acest sens au fost transmise Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, scrisori comune prin care s-a cerut găsirea de urgenţă a unei soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

Tot în cursul zilei de miercuri va avea loc la Bucureşti o pichetare a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor în semn de susţinere a demersurilor autorităţilor locale la care vor participa reprezentanţi ai composesoratelor dar şi ai comunităţilor care se confruntă cu această problemă.

(Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE