Home / Invatamant / Burse de cercetare Accenture pentru 10 studenţi de la Universitatea „Petru Maior”

Burse de cercetare Accenture pentru 10 studenţi de la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

Zece studenți ai Universității „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș beneficiază, în perioada aprilie – noiembrie 2017, de burse de cercetare oferite de Accenture, în cadrul programului de susținere a cercetării și a mediului universitar mureșean dezvoltat de compania internațională.

Investiţie în mediul academic

Tinerii sunt grupați în trei echipe de lucru, iar proiectele realizate vor fi prezentate public până la sfârșitul acestui an.

„Am început colaborarea cu Universitatea „Petru Maior” anul trecut, prin acordarea de burse de cercetare pentru profesori. De anul acesta am inclus și studenții în programul nostru comun și sperăm ca această colaborare cu „Petru Maior” să se dezvolte cât mai frumos în viitor. Considerăm că este în interesul comunității IT să investească în mediul academic, pentru că aici se formează cei care mențin avantajul competitiv al industriei locale de IT”, a declarat Lóránt Dimény, directorul punctului de lucru Accenture Târgu-Mureș.

Colaborarea dintre UPM Târgu-Mureş și Accenture a început anul trecut, prin acordarea de burse de cercetare pentru profesori în valoare totală de 5.000 de euro.

„Ne bucurăm să avem ca partener Accenture, o companie inovativă care le oferă studenților noștri acces la tehnologii de ultimă generație și motivare pentru a-și dezvolta cunoștințele. Credem în dezvoltarea de parteneriate cu mediul IT și urmărim ca, prin intermediul acestora, să le asigurăm studenților noștri un parcurs educațional de cea mai înaltă calitate”, a afirmat conf. univ. dr. ing.habil. Béla Genge, directorul departamentului de Informatică al UPM Târgu-Mureş.

Trei echipe şi tot atâtea proiecte

Echipa ArdMotion, formată din Cosmin Alexandru Olaru, Rareș Molnar-Varlam și Iosif Andrei Fekete, vrea să realizeze un tanc autonom, capabil sa urmărească un traseu aleator pe baza răspunsurilor oferite de senzori IR, să evite eventualele obstacole de pe traseu folosind senzori ultrasonici și să ia decizii în funcție de semnele de circulație din intersecții prin intermediul prelucrării de imagine în timp real.

La rândul său, echipa TodStar Plus, formată din Eduard Stănescu, Carmen Popa și Mădălin Florin Todoran, își propune să construiască un set de roboți autonomi care vor coopera pentru a analiza scenariul unui dezastru. Roboții vor comunica între ei printr-o rețea wireless ad-hoc care are capacitatea să detecteze și eventual chiar să transporte diferite obiecte.

Cea de-a treia echipă, Default Team, formată din Roland Bolboacă, Daniel-Cosmin Găvan, Nagy Loránd și Horațiu-Lucian Ranca, își propune să realizeze un set de roboți autonomi capabili să descopere și să reconstruiască harta 2D/3D a unei încăperi. Roboții vor comunica cu un server central, la care vor trimite datele de la senzorii atașați și care va asigura coordonarea roboților.

Alte premii speciale

Alături de programul de burse de cercetare, Accenture a acordat și premii câștigătorilor secțiunilor „Informatică” și „Automatică și informatică aplicată” din cadrul Sesiunii de comunicări științifice a cercurilor științifice studențești ale UPM 2017, care s-a desfășurat luna trecută. De asemenea, compania a fost partener al conferinței internaționale „International Symposium on Digital Forensics and Security”, desfășurată la universitate la finele lunii aprilie.

Divizia Accenture Digital din România are peste 500 de angajați în sediile din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara și este în continuă dezvoltare. La nivel mondial, Accenture este una dintre principalele companii de consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.