Home / Administratie / Drum judeţean care face legătura cu Harghita, reabilitat

Drum judeţean care face legătura cu Harghita, reabilitat

Distribuie

În cursul zilei de luni, 26 iunie, Consiliul Județean Mureș a recepționat lucrările de reabilitare a celor aproximativ 10 kilometri de drum județean care fac legătura cu județul Harghita. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, vicepreședinții Consiliului Judeţean Mureş, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila şi consilieri județeni.

Investiţie de 9,8 milioane de lei

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Judeţean Mureş, lucrările au fost demarate în luna iulie 2016, au fost executate de SC Multipland SRL din Odorheiu Secuiesc și au presupus asfaltarea părții carosabile, lucrări de reparații la poduri și podețe precum și lucrări tehnice de consolidare și marcaj stradal. Perioada de garanţie este de 36 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 9,8 milioane de lei, fondurile fiind din bugetul județului Mureș.

„Rețeaua județeană de drumuri este una dintre prioritățile mele în acest mandat de președinte al Consiliului Județean Mureș. Mă bucur că s-a reușit finalizarea acestui drum care face legătura cu județul Harghita. De mult timp se fac eforturi pentru ca acest drum să fie reabilitat. Mă bucur că lucrările au fost executate într-un timp atât de scurt, atât cele de proiectare cât şi cele de execuţie efectivă. DJ 136 şi DJ 136A sunt importante pentru judeţul nostru, ele asigurând accesul către o zonă turistică iubită de mureşeni şi nu numai. Nu în ultimul rând, asfaltarea drumului judeţean face mai uşoară viaţa comunităţii, în special a locuitorilor din Bezid. Am speranța că şi colegii din judeţul Harghita vor reuşi asfaltarea porţiunii rămase”, a spus Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Urmează porţiunea de drum spre Crişeni

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a dat asigurări că în perioada următoare vor începe lucrările şi la porţiunea de drum de la limita judeţului până la Crişeni.

„Mai avem o mică porțiune de asfaltat, și sper că joi vom aproba în ședința de Consiliu Județean indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții, ca în iulie să demarăm licitația, iar apoi din toamnă să începem lucrările. Perioada de construcție pentru cei aproximativ 5 kilometri de drum va fi de nouă luni. Obiectivul nostru este ca toate drumurile care leagă cele două județe să fie reabilitate, suntem optimiști, și deja avem în proiectare patru drumuri care ne leagă de județul Mureș”, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Proiect util pentru susţinerea turismului

La recepţia lucrărilor a participat şi Csibi Attila Zoltán, primarul orașului Sângeorgiu de Pădure.

„Ca primar pentru mine era foarte important să eliminăm izolarea localității Bezid, să legăm satul de lumea înconjurătoare. Asfaltarea drumului județean rezolvă această problemă, locuitorii din Bezid astăzi pot să ajungă mult mai ușor la Sângeorgiu de Pădure și la Târgu-Mureș. Pe de altă parte, Lacul Bezid are un potențial turistic semnificativ, iar obiectivele turistice din comunele învecinate din județul Harghita sporesc și mai mult importanța acestui drum județean din punct de vedere turistic. Până acum pe malul lacului s-a practicat doar turismul nomad, dar am speranța că peste patru-opt ani putem vorbi despre servicii turistice de calitate în regiunea noastră”, a menţionat Csibi Attila Zoltán.

În acest moment, la nivelul Consiliului Judeţean Mureş se află în pregătire întocmirea proiectului tehnic pentru realizarea covorului asfaltic pentru porţiunea de drum de la intersecţia DJ 136 cu 136A până la localitatea Bezid. De asemenea, se află în lucru în diferite etape de proiectare/licitare documentaţiile privind mai multe drumuri de legătură dintre județul Mureș şi județele Harghita, Alba, Bistrița şi Cluj.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.