Nou program – ,,Tîrgu Mureș Sprijină Tinerii” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1184 Vizualizări

Nou program – ,,Tîrgu Mureș Sprijină Tinerii”

Programul „Tîrgu Mureș Sprijină Tinerii” își propune să sprijine tinerii cu inițiativă din Tîrgu Mureș în ideea de a nu mai pleca din municipiu. E o altă valorificare a prevederilor Legii 350 din 2005. 

Consilierii locali târgumureșeni au votat în ultima ședință, desfășurată în 29 iunie, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Târgu Mureș, pentru activități nonprofit pentru tineri „Tîrgu Mureș Sprijină Tinerii”. Proiectul a fost inițiat de către aleșii locali Bakó Szabolcs și Kovács Lajos – Alpár.

 

Foto: Kovács Lajos – Alpár

 

“Am pierdut o mulțime de tineri din orașul nostru. Mulți au plecat în alte orașe sau în străinătate din cauza studiilor. Au descoperit oportunități mult mai bune, și din această cauză nu s-au mai întors acasă (…). Dar au fost și tineri, care după facultate, nu și-au găsit loc de muncă și au ales să plece în alte localități sau în străinătate” și-au formulat aleșii locali premisele de la care au plecat atunci când au justificat oportunitatea proiectului. Consilierii locali au explicat în expunerea de motive că, prin acest proiect de hotărâre, deliberativul își propune să sprijine tinerii pentru a-și pune în valoare și să își dezvolte propriile inițiative. Programul de finanțare nerambursabilă aprobat este în valoare totală de de 250.000 de lei, va avea o periodicitate anuală, iar proiectele vor fi evaluate și jurizate de o Comisie pentru tineret. Comisia va avea următoarea componență: o persoană de la Direcția Economică, o persoană de la Direcția Activități Socio-Culturale și trei consilieri locali. Bakos Levente i-a propus pe cei doi inițiatori ai proiectului de hotărâre să facă parte din această comisie, care însă nu a fost stabilită. Urmează ca într-o ședință viitoare să fie aprobat și Ghidul Solicitantului, motiv pentru care hotărârea a fost votată fără articolul 3.
Ligia VORO

Foto deschidere: Bakó Szabolcs

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE