Pe scurt despre siguranţă în vacanţă! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Pe scurt despre siguranţă în vacanţă!

Perioada vacanţei este una frumoasă, cu mult timp petrecut cu prietenii, cu organizări de tabere, drumeţii, distracţii diverse. „Totul pare foarte frumos, însă trebuie să ţinem cont că apar şi noi pericole de a intra în contact cu infracţionalitatea, atât ca victimă, cât şi ca autor, pentru că voi, elevii, aveţi foarte mult timp liber pe care, în mare parte, vi-l petreceţi cu grupul de prieteni”, au transmis reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Recomandări ale poliţiştilor:

– Nu uitaţi că aveţi o vârstă la care sunteţi uşor de influenţat. Deci, alegeţi-vă cu mare atenţie prietenii! Nu vă înconjuraţi de persoane cu reputaţie proastă şi încercaţi să vă petreceţi cât mai mult timp într-un mod cât mai plăcut.

– Vacanţa înseamnă şi o mai mare nevoie de bani, de care mulţi dintre părinţi, din păcate, nu dispun. Pentru a nu intra în conflict cu legea, este bine să ne limităm fiecare la posibilităţile noastre.

– Şi dacă tot veni vorba de bani, aveţi grijă de cei pe care-i aveţi asupra dumneavoastră. La ştrand, pe plajă, în tabere, sau în mijloacele de transport, păstraţi banii în buzunare interioare, în partea din faţă.

– Dacă vă hotărâţi să mergeţi la munte, mai ales cu corturile, ar fi indicat să nu mergeţi singuri, ci împreună cu alţi prieteni şi tot aşa să faceţi şi drumeţiile.

– Cei pasionaţi de mare trebuie să fie mai atenţi pe plajă, dar şi unde îşi ţin banii: lăsaţi-i la recepţie sau în locuri sigure, pentru că în cort sau în camerele de cazare aţi putea avea musafiri nedoriţi.

– Pentru cei/cele care intenţionează să plece în străinătate, să lucreze, fiţi foarte atenţi: traficul de persoane este un fenomen real, fiinţele umane fiind vândute şi revândute din ce în ce mai scump, ca simple obiecte şi apoi exploatate. Traficanţii sunt foarte convingători şi au mereu la îndemână o poveste despre cineva care a plecat şi s-a realizat din toate punctele de vedere în străinătate. Se folosesc de anunţuri pe internet, în ziare, false oferte de locuri de muncă în străinătate: chelneriţe, bucătărese pe vase de croazieră, menajere, de natură să permită câştiguri importante.

– Aşadar, nu acceptaţi promisiunile persoanelor necunoscute de a pleca în străinătate pentru diverse slujbe „onorabile, care nu necesită calificare”(menajeră, baby-sitter) sau aşa-zise „angajamente artistice”! Când primiţi o ofertă de lucru în străinătate, aflaţi cât mai multe detalii despre seriozitatea acesteia!

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE