Home / Comune / Schimburi culturale pe târâmul dansului între Brâncovenești și Diósd

Schimburi culturale pe târâmul dansului între Brâncovenești și Diósd

Printre mesagerii legăturilor culturale dintre comuna Brâncovenești și orașul Diósd din Ungaria se numără și dansul popular, grupele de dansuri maghiare din comună fiind prezenți vineri seara la momentul festiv de deschidere al ediției din acest an a „Zilelor Brâncoveneștiului”. Oaspeții din Diósd, au deschis prima zi de sărbătoare prin recitalul corului de femei, prezent în premieră la Brâncovenești în cei 11 ani de când cele două localități au o relație de înfrățire.

Dulbă prezență la Diósd

Gazdele din Brâncovenești vor fi la rândul lor oaspeți prietenilor din Ungaria în acest an, prin formația de dansuri, respectiv o delegație a localității care va fi prezentă în toamnă la sărbătoarea orașului Diósd. Vom fi prezenți la Diósd pe data de 6 septembrie, o delegație în jur de 40 de persoane care va participa la Szent Gellért hét, respectiv Zilele orașului Diósd. Mai mult decât atât, în 27 iulie grupele formației de dansuri maghiare din Brâncovenești vor fi prezenți la Diósd în cadrul unui festival de dansuri populare, fapt ce dovdește multitudinea de relații culturale între Diósd și Brâncovenești”, ne-a declarat Őrdőg Ferencz, primarul comunei Brâncoveneşti.

Ei sunt viitorul”

Omologul său din Diósd, Bogó László, a subliniat importanța generațiilor tinere, cele care vor duce mai departe relația de înfrățire dintre cele două localități. Prezența tinerilor dansatori din Brâncovenești la Diósd la sfârșitul lunii iulie întârește relațiile dintre cele două localități. Această relație trebuie transmisă și celor mai tineri, ei sunt viitorul, ei vor continua această frumoasă relație de prietenie dintre Diósd și Brâncovenești”, a spus Bogó László.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Despre esența Învierii, cu preotul reformat Nagy Szabó István

„Nu trebuie să ne gândim doar la neputințele noastre, să ne gândim la acel Dumnezeu …