Home / Invatamant / Șefa de promoție a UPM: Educația – șansa de a deveni cea mai bună variantă a ta

Șefa de promoție a UPM: Educația – șansa de a deveni cea mai bună variantă a ta

Distribuie

Șefa de promoție la nivelul Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș este Ioana Cristina Husa, de la programul de studiu informatică.

„O să vă spun de ce cred eu că cei trei ani pe care i-am petrecut în cadrul Universității „Petru Maior” contează. O să vă povestesc despre un mic sătuc din sudul Mozambicului. (…) Ca să vă faceți o idee, deși sună a clișeu, o să vă spun că toate acele reportaje despre sărăcia africană pe care le vedeți din când în când sunt reprezentative. Bun, dar ce este special în privința acestui sătuc despre care vreau să vă povestesc? În primul rând, deși condițiile nu par a fi împlinite, acolo există o școală, nu o universitate, dar o școală de înalt nivel care este dedicată tinerilor mozambicani de peste 18 ani. (…) La fiecare doi ani, se găsesc aproape 200 de tineri, care să aplice și care să facă eforturi pentru a continua și a absolve această școală, în idea că educația este cea care le va da un viitor mai bun.

Ce vreau să spun cu acest lucru este că filosofia școlii este nu numai aceea de a răspândi cunoștințe, ci este aceea de a pune în mintea oamenilor faptul că educația înainte de toate înseamnă înțelegere. Înseamnă a citi și a studia dincolo de ceea ce ni se spune. Înseamnă a da acces tuturor la educație și în special femeilor. Și, practic, șansa de a deveni cea mai bună variantă a ta”, a spus șefa de promoție a UPM, în cadrul festivității de absolvire, desfășurată vineri 30 iunie, de la ora 18.00, în Piața Teatrului din Târgu Mureș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Ziua Națională a României sărbătorită de Colegiul Național ”Unirea”

Distribuie Venind în întâmpinarea marii sărbători naționale, Colegiul Naţional „Unirea” a organizat un ansamblu de …