Home / Politic / Deputatul Florin Buicu, raport de activitate către mureşeni

Deputatul Florin Buicu, raport de activitate către mureşeni

Distribuie

Deputatul social-democrat conf. univ. dr. Florin Buicu şi-a făcut public, prin intermediul unui comunicat de presă, raportul de activitate către mureşeni pentru prima sesiune parlamentară aferentă anului 2017.

Nouă inițiative legislative depuse din care una promulgată

Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor a subliniat că prima sesiune parlamentară aferentă anului 2017 a adus rezultate ale muncii desfăşurate în cadrul Camerei Deputaţilor, transpuse în legi dezbătute de cele două Camere ale Parlamentului, promulgate de Preşedinţie, care au efecte asupra mureşenilor.

„Modificările legislative din această sesiune vin în completarea modificărilor legislative anterioare, promovate de PSD Mureş. În calitate de deputat am avut 26 de luări de cuvânt în 13 ședințe, trei declarații politice, nouă inițiative legislative depuse din care una promulgată şi transformată în lege. În calitate de preşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, la nivelul acestei comisii am dezbătut un număr de 60 de proiecte de acte normative finalizate prin rapoarte, şi un număr de patru proiecte amânate. De asemenea, am desfășurat un număr de 21 de audieri. Pentru proiectele de acte normative la care Comisia de Sănătate este comisie avizatoare am avut un număr de 20 de proiecte cu aviz favorabil şi un număr de patru proiecte cu aviz negativ. Am primit un număr de 93 de scrisori, memorii şi petiții din care un număr de 87 au fost soluționate”, a menţionat conf. univ. dr. Florin Buicu.

“Mai mulţi români în clasa de mijloc”

Totodată, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a precizat că a participat activ în cadrul Comisiei pentru Muncă la dezbaterea Legii salarizării unitare, prilej cu care a depus mai multe amendamente, aprobate de respectiva Comisie.

„În urma aprobării acestei legi îndeplinim dezideratul Programului de guvernare al PSD, “Mai mulţi români în clasa de mijloc”. Prin modificările legislative aduse în Parlament am reușit plata sporurilor la nivelul salariilor din 2016, astfel încât începând cu luna ianuarie 2017 veniturile angajaților din sănătate au crescut substanțial. Prin aplicarea noii legi a salarizării unitare, salariile din sectorul bugetar vor creşte de la 1 ianuarie 2018 cu 25% faţă de nivelul salariului lunii decembrie 2017. De la 1 martie 2018, salariile medicilor şi asistenților medicali vor avea o nouă mărire substanțială. Aceste măsuri arată că Sănătatea, alături de Educaţie, sunt priorități asumate, nu numai declarate ale PSD”, a punctat conf. univ. dr. Florin Buicu.

Priorităţi pentru sesiunea de toamnă

Referindu-se la priorităţile legislative ale sesiunii de toamnă 2017, preşedinte Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a arătat că acestea sunt noua Lege a Pensiilor şi Codul Muncii, dar şi alte reglementări importante în domeniul Sănătăţii.

„În campania electorală din 2016 spuneam că Educaţia şi Sănătatea sunt domeniile în care având expertiză îmi doresc să mă implic pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ. Prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă vor fi reprezentate de noua Lege a Pensiilor şi Codul Muncii.

În domeniul Sănătății, prioritățile legislative sunt reprezentate de reglementarea suplimentelor alimentare, o noua Lege a Sănătății, taxarea suplimentară a alimentelor nocive care prin consum aduc prejudicii sănătății”, a arătat conf. univ. dr. Florin Buicu.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.