Home / Cultură / Reghinul, oaspete la festivalul „Cântece și jocuri de pe Valea Mureșului”

Reghinul, oaspete la festivalul „Cântece și jocuri de pe Valea Mureșului”

Distribuie

O delegație a Bibliotecii Municipale „Petru Maior” Reghin va participa în perioada 26-28 iulie la spectacolul „Cântece și jocuri de pe Valea Mureșului” de la Bârlad. În acest sens, consilierii reghineni au aprobat la finele lunii iunie alocarea sumei de 5.000 de lei necasară deplasării delegației reghinene la Bârlad. Delegația cuprinde Grupul folcloric „Crenguța de brad”, instructor Mărioara Popovici (15 persoane), șapte poeți și scriitori reghineni (Sorina Bloj, Florin Bengean, Ioan Bândilă, Maria Borzan, Ioan Torpan, Ilie Frandăș, Vian Bonț), șase soliști de muzică populară (Anca Branea, Iarina Neamțu, Adriano Neamțu, David Pușcaș, Alexia Aștelian, Paul Miclea) , un cvartet de coarde (Cecilia Gavrilă, Mathe Zssuzsanna, Emanuel Mureșan, Szabolcs Moldovan), doi instrumentiști de muzică populară (Ioan Conțiu, Vasile Grama), un instrumentist muzică clasică (Lavinia Zanfir), actorul Iulian Praja, prezentatorul evenimentului, trei perechi de dansatori sportivi, alături de un grup de 12 persoane din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Reghin.

La spectacolul `Cântece și jocuri de pe Valea Mureșului” delegația reghineană va prezenta un program ce include o prezentare și lansare de carte a autorilor reghineni, expoziția foto „Reghinul de ieri-Reghinul de azi”, un recital de poezi și cântece cu Grupul vocal „Crenguță de brad”, recitalul orchestrei, soliștilor de muzică populară și dansatorilor Casei de Cultură „Eugen Nicoară”, un moment de dans sportiv precum și un recital instrumental de muzică clasică.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Universitatea de Arte din Târgu Mureș – peste 75 de ani de tradiție în învățământul universitar artistic

Distribuie Universitatea de Arte din Târgu Mureş, înfiinţată în anul 1946 prin Decretul-lege nr. 276, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.