Ajungem Mari caută voluntari pentru joc Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Ajungem Mari caută voluntari pentru joc

Proiectul educațional Ajungem Mari caută voluntari în județul Mureș pentru a contribui la educația copiilor din casele de tip familial și centrele rezidențiale pentru copii cu deficiențe neuropsihiatrice. Pentru a face parte din echipă, vârsta minimă este de 16 ani și vă puteți înscrie completând un formular online. Data limită de înscriere pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) este 19 iulie.

 

Asociația Lindenfeld care derulează programul educațional Ajungem Mari caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să își dorească să ajute și să împărtășească din cunoștințele și pasiunile lor. “Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experiență de predare sau în lucrul cu copiii – înainte de începerea activităților ei participă la un training la care învață nevoile copiilor din centre și metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniți pe parcurs. Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forțele proprii, să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele și să își descopere pasiunile și ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc, în schimb, zâmbetele și îmbrățișările copiilor”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.
Cei selectați vor activa, săptămânal, câte trei ore, în echipe de câte doi.
“Pentru voluntari înseamnă trei ore de joacă săptămânal, dar pentru copii poate însemna încurajarea să își schimbe viitorul”, spune Alina Șandor, coordonator local al programului.
Voluntarii vor sustine ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică. De asemenea, copiii vor avea parte de ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.
Până în 19 iulie, persoanele care doresc să facă voluntariat în centrele de tip familial din Sântana, Sâncrai, Miercurea Nirajului, Râciu, Reghin sau în centrele rezidențiale pentru copii cu deficiențe neuropsihiatrice din Tîrgu Mureș și Reghin se pot înscrie completând un formular online pe care îl găsiți la adresa https://goo.gl/SQie1A și trimiterea CV-ului cu fotografia la adresa de e-mail menționată în formular.
Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, așadar, doritorii sunt rugați să transmită apelul colegilor și prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la orele cu copiii.
Proiectul Ajungem Mari ajută 2.000 de copii din București și alte 25 de județe. (S. G.)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE