Am fost la VIBE… Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 542 Vizualizări

Am fost la VIBE…

Aseară, direct de la muncă și cu niște sandale total nepotrivite pentru malul Mureșului (nu, nu erau cu toc :)), unde deja aveam informații că e umed și pe alocuri noroi (n.a. nu am avut nicio problemă însă), am ajuns la VIBE Festival (n.a. Fesztivál pentru că e organizat de Asociația Studenților Maghiari din Cluj-Napoca, KMDSZ, și Tineretul UDMR, MIERT). E în locul unde a fost cândva, la ultimele ediții, Peninsula.

Prietenele mele voiau să îi vadă pe cei din trupa Margaret Island (n.a. au împrumutat numele de la celebra Margit Sziget din Budapesta), care erau anunțați pentru ora 20 la scena principală – Magenta, pentru ritmurile mai romantice, deci mai lente, de indie-pop și folk. Formația activă din 2013 a cântat fain, dacă mă gândesc că au mai interpretat patru melodii după ce artiștii au fost rechemați pe scenă, iar publicul nu a părut că s-a plictisit nici după bis. Ce mi-a plăcut a fost că Viki Labás a cântat desculță și că a interacționat fain cu publicul, iar restul formației era acolo, bucurându-se.
Cred că mi-a trecut mie romantismul dacă nu m-a prins foarte tare formația asta, în afară de o piesă care mi-a adus aminte de o altă formație pe care am văzut-o tot la un festival al comunității maghiare, dar nu e frumos să le facem altora reclamă pe aici.
Mai aproape de gustul meu au fost Hősök, pentru care ne-am mutat la Yellow Stage, care cântă rap, hip hop de prin 2001, au în portofoliu opt albume și sute de concerte susținute.
Brains pe scena principală, pe ritmuri drum and bass, electronic și rock, și Sub Mass Monster, o reîntoarcere la rap, pe Yellow Stage, au completat cu muzica lor o seară, zic eu, reușită pentru început.
O paranteză fără supărare 🙂 și fără legătură cu VIBE. Despre muzicieni aș fi vrut să aflu mai multe, doar că am descoperit că și formațiile din Ungaria nu au o variantă în limba engleză a site-urilor lor. Aș fi stresat-o puțin pe Zsuzsi, dar mi-a zis că azi are cea mai grea zi. Rămân pe moment cu ce am înțeles.
Ce mi-a plăcut la VIBE este introducerea cartelei pentru consum, la fel ca la alte festivaluri de prin țară, astfel încât să nu tot scotocești după 2-3 lei pentru că nu au rest să îți dea.
Nu știu dacă au fost 5000 de participanți cum au anunțat organizatorii că vor fi, dar peste 1000 sigur au fost, pe care i-am lăsat cu gândul la trezirea de dimineață pentru o nouă zi de muncă în Blue Arena, cu Pendulum DJ Set & Verse și cei care îi urmau. Scena Kompgyár încă nu am identificat-o.
Despre VIBE, informații găsiți pe pagina vibefestival.ro

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE