Home / Sanatate / Ne scriu cititorii. Un strop de mulțumire

Ne scriu cititorii. Un strop de mulțumire

Distribuie

În lumea grăbită și aglomerată în care trăim, sufocați deseori de grijile cotidiene și asaltați de informații care de care mai șocante ori negative, abia avem timp să poposim uneori la umbra unui gând odihnitor.

Și pentru noi, pentru liniștea noastră interioară, avem timp doar când boala ori vreun accident pune piedică mersului alert printre obstacolele Vieții. Și atunci, obosiți, căutăm alinare, sfaturi, tratamente la cei care prin profesia lor ar trebui să ni le ofere necondiționat, onest, decent, cu integritate și compasiune. Însă toți suntem oameni supuși aceluiași ritm alert, să nu spun nesăbuit, al societății care ne angrenează pe toți în goana ei frenetică.

Rareori mai întâlnim oameni dedicați, pasionați și implicați în ceea ce înseamnă consilierea psihologică a pacientului, răbdare în a-l asculta și a-i înțelege temerile și îndoielile, grija de a-i explica și sensibilitatea de a-i atinge nu numai trupul suferind, ci și sufletul.

Și totuși am avut surpriza plăcută și bucuria ca acum câteva zile să întâlnesc astfel de oameni, într-un moment de cumpănă, când sănătatea mi-a dat semne de alarmă și am avut nevoie de două investigații endoscopice.

Cu teamă și reticență, cunoscând aglomerația și orele de așteptare de la cabinetele din sistemul public de sănătate, am apelat la serviciile Centrului de Medicină Integrativă ”Lotus Life”, strada Cornești nr. 65, secția gastroenterologie.

De la început am fost impresionată de frumusețea și căldura sălii de așteptare, care mai degrabă părea aceea a unui hotel. Cu profesionalism și calm, domnișoara de la recepție mi-a întocmit fișa și m-a îndrumat în cabinetul doamnei doctor de unde, după o consultație riguroasă, am fost preluată și dusă într-o rezervă ce părea mai mult o cameră cochetă de la mansarda unei vile de la geamul căreia se vedea o priveliște încântătoare. Au urmat apoi explicațiile amănunțite, cu răbdare și pe un ton calm, liniștitor, ale unei d-ne asistente și apoi ale doamnei doctor anestezist, asupra procedurilor medicale la care urma să fiu supusă. Ceea ce ar trebui să fi fost firesc mi se părea de neimaginat.

Nici n-am apucat să mă dezmeticesc și… m-am trezit după intervenție în același salon cochet, cu o doamnă asistentă care mă supraveghea, mă întreba cum mă simt și care apoi mi-a oferit un fresh de fructe (de necrezut!).

Și ca totul să pară mai neobișnuit, mi s-a refuzat și gestul de a le oferi o cafea celor care au avut grijă de mine. Am putut doar, cu aceeași recunoștință caldă, să le mulțumesc.

Și după încă o intervenție pe care o mai avea de făcut, d-na dr. m-a invitat în cabinet să-mi explice diagnosticul, să-mi arate filmul intervenției și să facă recomandările necesare. Era ora 18 deja și munca lor începuse de dimineață.

Nu pot să nu amintesc numele celor care s-au implicat în toată această activitate: medic primar gastroenterolog Nicolau Carmen (vezi foto – n.r.), dr. anestezist Nyiri Emese, asistente Baloș Sorana și Nicoară Marina.

Cred că tot ceea ce au făcut aceste doamne înseamnă mai mult decât datorie, serviciu, obligație. Consider că ceea ce se întâmplă acolo e Profesionalism, Pasiune, Respect pentru aproapele tău.

Mulțumim că există și astfel de Oameni.

Prof. Adriana UJICĂ

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.