Home / Business / Balanţă comercială negativă pentru economia judeţului Mureş

Balanţă comercială negativă pentru economia judeţului Mureş

Distribuie

Valoarea exporturilor realizate de Regiunea Centru în primele două luni din 2017 a fost mai mare cu 23,2% faţă de perioada similară a anului trecut, cea mai ridicată pondere, respectiv 31,1%, fiind deţinută de judeţul Braşov, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Direcţia Regională de Statistică Alba.
În perioada ianuarie – februarie s-au realizat exporturi în valoare de peste 1,6 miliarde de euro, în creştere cu 23,2% faţă de primele două luni din 2016, respectiv mai mult cu peste 307 milioane de euro, menţionează sursa citată. În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Braşovul a avut o pondere de 31,1% în totalul exporturilor realizate în perioada amintită. Urmează judeţul Sibiu, cu 29,3%, şi judeţul Alba, cu 24,9%. La polul opus se situează judeţele Mureş, cu 8,4%, Covasna, cu 3,4%, şi Harghita, cu 2,9%.
Importurile realizate în perioada menţionată au fost în valoare de peste 1,2 miliarde de euro, mai mult cu 17,2% faţă de perioada corespunzătoare din anul 2016, adică în creştere cu peste 194 milioane de euro. Cea mai mare pondere este deţinută tot de judeţul Braşov, cu 33,3%, cea mai scăzută valoare fiind înregistrată în judeţul Covasna, 3,5%.
În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat în perioada ianuarie – februarie un excedent în valoare de peste 305 milioane de euro, având valori pozitive în Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.