Câștigătorii concursului de instalații de artă de mari dimensiuni ARTDOOR Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

Câștigătorii concursului de instalații de artă de mari dimensiuni ARTDOOR

După îndelungi deliberări în rândul juriului, concursul de creație ARTDOOR – Big Art Meets Nature, organizat de Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș, este pregătit să își anunțe câștigătorii. Aceștia își vor expune lucrările în cadrul primei ediții a festivalului AWAKE, în weekend-ul 1-3 septembrie, pe domeniul castelului Teleki, din Gornești, județul Mureș. Lista completă poate fi consultată și pe http://artdoor.awakefestival.ro.

Câștigătorii sunt:

  1. Cătălin Nicolae Oancea – lucrarea „Mirroring”;
  2. Emil Dobriban – lucrarea „Trunchi vs Cherestea”;
  3. Marius Burhan – lucrarea „Turnul”;
  4. Obie Platon și Diana Grigoraș – lucrarea „Portal Sonor”;
  5. Rizi – Alina Rizescu, Bogdan Stefanescu și Mihaela Popescu – lucrarea „Fluid”;
  6. Ștefan Radu Cretu – lucrarea „Stromatopteryga”.

Juriul a decis și acordarea unor mențiuni speciale pentru:

–        Ileana Oancea – lucrarea „Contesa”;

–        Ildikó Oláh, Emese Pop, Eszter Kilén, László Kopacz – lucrarea „The Woven Castle”;

–        Julien Britnic – lucrarea „Trees Are Living Statues”.

Pe lângă cele şase lucrări câștigătoare și trei mențiuni, a mai existat un proiect care a atras atenția juriului, astfel că Ordinul Arhitecților din România, Filiala Mureș a decis să ofere un premiu special echipei coordonată de Laura Borotea, din care fac parte Diana Vlasa, Macrina Moldovan, Roxana Nae și Gabriel Boldiș. Proiectul lor intitulat „Eclipsa” va fi de asemenea expus în cadrul festivalului AWAKE. Instalația va fi expusă și în spațiul public al municipiului Târgu-Mureș în cadrul Anualei de Arhitectură organizată de Filiala Mureș a Ordinului Arhitecților din România, la sfârșitul lunii septembrie.

Aceștia sunt autorii proiectelor care au impresionat juriul prezidat de artistul Mircea Cantor, împreună cu Attila Kim – comisarul României la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția – 2017 și Angela Kovacs, președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România. Cei trei au avut de analizat peste 40 de lucrări înscrise în programul de granturi, arătându-se extrem de încântați de imaginația autorilor și de calitatea proiectelor propuse.

„Concursul ARTDOOR este inspirat din istoria Domeniului Teleki, care de-a lungul secolelor a fost un adevărat centru cultural european. Și de aici ideea de a reînvia parcul cu o expoziție de artă contemporană. Noi am fost bucuroși că am avut un număr surprinzător de mare de participați și de aceea am optat pentru acordarea unor mențiuni, care nu erau prevăzute inițial”, a declarat Attila Kim, membru al juriului.

Concurenții au avut la dispoziție şapte săptămâni pentru a-și înscrie proiectele în cadrul competiției ARTDOOR. Premiul oferit câștigătorilor constă în finanțarea lucrărilor de execuție a instalațiilor propuse, lucrări ce vor fi realizate sau asamblate în Tabăra de Creație ARTDOOR, programată în săptămâna dinaintea festivalului AWAKE, pe domeniul Teleki din Gornești.

Concursul ARTDOOR s-a desfășurat în perioada 25 aprilie – 15 iunie. Pentru evaluarea proiectelelor propuse s-au avut în vedere următoarele aspecte: originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului precum și fezabilitatea proiectului.

Lucrările câștigătoare vor putea fi văzute pentru prima dată la festivalul AWAKE, pe domeniul castelului Teleki, în weekendul 1-3 septembrie.

(Comunicat de presă)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE