Home / Business / Controale împotriva muncii la negru

Controale împotriva muncii la negru

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iunie 2017 au fost efectuate 51 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

“Cu ocazia acestor verificări, au fost identificate 19 persoane care lucrau fără forme legale și 66 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 25 agenți economici, din care 6 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 de avertismente şi 19 de amenzi în cuantum de 140.500 lei și s-au dispus 198 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor  în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: instalații, depozite materiale construcții, prestări servicii, restaurante, servicii de cazare, administrație publică, comerț. A fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef adjunct al ITM Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Locuri de muncă pentru sute de mureșeni, cu sprijinul AJOFM

În primele trei luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare …