Două spectacole ale Teatrului Național la FNT Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Două spectacole ale Teatrului Național la FNT

Teatrul Național Târgu-Mureș va fi prezent în această toamnă cu două spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, se anunță într-un comunicat de presă. Spectacolele BULGAKOV 17 (după Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov) în regia lui Bocsárdi László și Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte de Radu Afrim vor participa în perioada 20-30 octombrie 2017 la ediția de anul acesta a FNT.

Criticul Marina Constantinescu, director artistic şi selecţioner al Festivalului Naţional de Teatru, a anunțat selecţia oficială a celei de-a 27-a ediţii, miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 12.00, în sistem live streaming pe noul site al festivalului.

Nicu Mihoc în BULGAKOV 17 (Foto: Bristena)

Spectacolul BULGAKOV 17 al Companiei Liviu Rebreanu a avut premiera în 4 mai 2017 și a marcat revenirea după 18 ani pe scena naționalului târgumureșean a actorului Sorin Leoveanu. Până în prezent, acesta a fost distins cu două premii UNITER pentru interpretare. În distribuție se mai regăsesc și actorii Nicu Mihoc, Elena Purea, Mihai Crăciun, Csaba Ciugulitu și Luchian Pantea. BULGAKOV 17 reprezintă cea de a șasea participare consecutivă a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș la Festivalul Național de Teatru.

Imagine din Pasărea retro… (Foto: Rab Zoltán)

Spectacolul selecționat la FNT 2017 al Companiei Tompa Miklós, Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scris și regizat de Radu Afrim a avut premiera în 12 noiembrie 2016 și reprezintă a treia colaborare a apreciatului regizor cu Compania Tompa Miklós după succesele înregistrate cu Castingul dracului și Tihna. Spectacolul va avea următoarea reprezentație în data de 26 august 2017, de la ora 20:00, la Sala Mare, în cadrul Campaniei TEATRU PENTRU MELA.

„Festivalul Național de Teatru este cel mai important eveniment teatral din țara noastră. Este un prilej de a ne prezenta publicului bucureștean, colegilor din breaslă și totodată profesioniștilor sosiți din străinătate. Pentru teatrul nostru e o mândrie să fim prezenți a șasea oară consecutiv la această manifestare importantă. De fiecare dată prezența noastră ne ajută în poziționarea teatrului nostru la nivel național.” a declarat pentru Zi de zi Gáspárik Attila, managerul general al Teatrului Național.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE