Home / Sport / BC Sirius pregătește noul sezon la baschet feminin

BC Sirius pregătește noul sezon la baschet feminin

Distribuie

La un an de la prima promovare în Liga Națională de Baschet Feminin, BC Sirius Târgu-Mureș va încerca un sezon mai bun față de ediția de debut, pe care au încheiat-o fără emoții în ceea ce privește retrogradarea, dar pe un modest loc 9 și un parcurs onorant în Cupa României. Echipa mureșeană a avut mari fluctuații în ediția de debut, cu multe modificări în componența lotului, dar și cu rezultate surprinzătoare, îndeosebi în retur, când au cedat foarte greu în fața unor formații fruntașe, chiar cu o victorie în fața Universității Cluj, cea care avea să susțină finala campionatului.

Echipa este încă în vacanță, înaintea alcătuirii lotului, perioadă în care conducerea clubului este cea care va avea rolul principal. La sediul Federației Române de Baschet a fost stabilit deja „țintarul” pentru noul sezon, în care inițial sunt înscrise 12 echipe. Campionatul va începe în 4 octombrie, echipa mureșeană urmând să joace pe teren propriu cu CSU Alba Iulia, echipă revenită în primul eșalon, după ce în sezoanele precedente s-a aflat printre fruntașe, dar s-a retras anul trecut din motive financiare. Mureșencele vor disputa primul meci în deplasare pe terenul unei alte nou promovate, SCM Timișoara.

O necunoscută este încă formatul Cupei României, ediția 2017-2018, care va fi aprobat în ședința Consiliului Director din data de 14 iulie, la Oradea, când va avea loc și tragerea la sorți. În funcție de calendarul acestei competiții vor fi stabilite și datele etapelor următoare din cadrul Ligii Naționale.

 

Lotul va cuprinde patru „straniere”, doar o necunoscută

Așa cum aminteam, de alcătuirea lotului se ocupă momentan președintele Kiss István, împreună cu staff-ul tehnic. Acesta va fi alcătuit de Ionel Brustur și Viorel Sălceanu, același cu care a încheiat sezonul formația mureșeană, după ce fostul tehnician principal Steff Zakariás a renunțat spre finalul sezonului. Lotul va avea în mare aceeași alcătuire în ceea ce privește jucătoarele autohtone, în special localnicele, printre care se află mai multe jucătoare crescute la Sirius. În ceea ce privește jucătoarele străine, acestea vor fi tot în număr de patru, așa cum a fost și spre finalul campionatului trecut. Trei dintre acestea sunt deja cunoscute. Prima este americanca Angel Robinson (în foto), singura rămasă dintre cele vechi, dar este posibilă și revenirea lui Cherisse Daniel, care a plecat înaintea finalului în Ungaria, cu promisiunea că va reveni. O nouă achiziție este o altă americancă, Sune Dwart, cu dublă cetățenie, americano-sud-africană, care a evoluat în liga studențească americană, de unde provin majoritatea jucătoarelor de peste Atlantic ajunse în campionatul României. A treia jucătoare străină care a semnat deja cu BC Sirius este o europeancă, Andjela Radovic, jucătoare de 22 de ani, care vine din Serbia, de la echipa Vrsac.

Până la reunire, programată pentru 20 august, lotul va fi definitivat și întregit cu o a patra jucătoare străină.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.