Home / Sport / Echipa cu cele mai multe trofee la futsal se zbate pentru supraviețuire

Echipa cu cele mai multe trofee la futsal se zbate pentru supraviețuire

Distribuie

Cea mai titrată echipă din futsalul românesc, cu șase titluri de campioni, de șapte ori câștigători ai Cupei României, trei calificări în Elite Round, între cele mai bune echipe din Europa, City’us Târgu-Mureș a înregistrat în acest an cea mai slabă prestație din ultimii 10 ani, locul 6 în campionat, fără nicio finală disputată. Aceste rezultate au fost completate cu locurile secunde în cele două competiții interne, la care se adaugă și finalele din Supercupă. Acest trofeu l-au câștigat o singură dată, în 2010, dar multe finale nu s-au disputat deoarece mureșenii câștigaseră ambele competiții. În ediția încheiată în această vară porneau din postura de campioni și se numărau printre favoriți în orice competiție. Lipsa sprijinului financiar au făcut însă ca echipa să rămână cu un lot care abia s-a menținut la mijlocul clasamentului.

Fără bani, campionii ș-au pierdut „tricolorii”

De la înființarea clubului, în 2004, echipa mureșeană a avut mereu în componență jucătorii cei mai valoroși, majoritatea fiind și componenți ai reprezentativei României. Astfel, Târgu-Mureșul a fost chiar gazda uneia dintre grupele preliminare a Europenelor. Plecarea celor mai reprezentativi jucători a continuat de la o ediție la alta și actualele fruntașe au în componență mai mulți jucători care au în palmares trofee câștigate cu City’us. Singurul component al naționalei României din lotul actual al antrenorilor Cosmin Gherman și Lucian Nicușan este Bogdan Covaci. Acesta este căpitanul echipei, cel mai experimentat jucător al lotului, dar era anunțat la rândul său pe picior de plecare, la fel ca mulți alți tineri de perspectivă, localnici crescuți la clubul mureșean. După ce Csoma Alpar și Dumitru Mimi Stoica, ultimii „tricolori” rămași au semnat cu marea rivală Autobergamo Deva și au evoluat la meciurile de baraj pentru Euro 2018 practic „liberi de contract”, plecați de la mureșeni din cauza problemelor financiare, multipla campioană se află în pericol de a-și pierde și jucătorii crescuți în clubul propriu.

Optimism din partea conducerii

Tehnicienii mureșenilor speră însă ca în viitorul sezon aceste probleme să nu mai existe și clubul să renască din propria-i cenușă, cu proprii jucători. „Așa cum am făcut și în partea a doua a campionatului trecut, vom folosi jucătorii tineri, de preferință localnici. Este foarte greu însă ca să ne putem păstra jucătorii, din momentul în care aceștia au restanțe salariale de mai multe luni. Obeictivul nostru nu mai este câștigarea de trofee, ci acela de a crește jucătorii tineri. Degeaba aducem jucători experimentați. Aceștia, aflați și la o anumită vârstă, putem să-i pierdem din cauza problemelor financiare. După saltul făcut de către unii dintre jucătorii tineri, putem spune că mai important este să păstrăm ceea ce avem. Vom încerca să mai promovăm alți câțiva jucători până la 21 de ani, după care, în doi sau trei ani cred că ne vom putea bate din nou la titlu, cu jucătorii noștri de această dată”, a declarat antrenorul Cosmin Gherman, fost internațional, ales în perioada în care juca și într-o reprezentativă a Lumii.

Fost și el căpitan al campioanei, actual antrenor, Lucian Nicușan vede la rândul său o rază de speranță pentru echipa mureșeană. „Momentan nu putem face față unui campionat în care unele echipe s-au întărit considerabil. Prima noastră problemă este acum aceea de a ne păstra jucătorii pe care îi avem. Avem promisiuni ferme pentru sprijin financiar și dacă acestea vor fi respectate, lotul actual se va păstra și avem speranța că în cel mai scurt timp să revenim în prim-plan, cu jucătorii noștri”, a completat Lucian Nicușan.

Lotul se va reuni la sfârșitul acestei luni, iar campionatul va începe după o lună, la sfârșitul lui august.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.