FOTO: Atelier de artă culinară, la Tabăra de vară „Minte, trup şi suflet” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 527 Vizualizări

FOTO: Atelier de artă culinară, la Tabăra de vară „Minte, trup şi suflet”

Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ceuşianu” din Reghin organizează, în săptămâna 10 – 14 iulie 2017, cea de-a III-a ediţie a Taberei de vară ,,Minte, trup şi suflet”.

Atelierul ,,Artă culinară”, cel mai complex şi delicios atelier îşi propune implicarea copiilor în secretele gătitului, susţinerea traditiilor culinare, importanta meselor pregătite în familie sau alături de cei dragi. Elevii sunt încurajaţi să participe efectiv la pregătirea meselor, să descopere tainele artei culinare. Ei învaţă cum este pregătită mâncarea şi cum contribuie aceasta la sănătatea lor. Activitatea din acest atelier cuprinde toate noţiunile practice referitoare la ingrediente, prepararea lor, instrumentele folosite, modurile de gătit şi diferenţa dintre acestea. Elevii au ocazia să descopere secretele unei bucătării cu produse naturale, să cunoască ingrediente noi şi să pregătească reţete ca nişte adevăraţi bucătari. Au pregătit reţete simple realizate din carne de pui şi legume, precum şi deserturi. Felurile de mâncare şi deserturile preparate au fost degustate cu multă plăcere de toţi elevii din tabără, care au desfăşurat activităţi şi la celelalte ateliere.

Copii noştri trebuie să regăsească bucuria de a petrece timp de calitate în familie şi de a găti simplu şi echilibrat. Chiar dacă încă sunt mici e bine să îi pregătim încă de acum să facă alegeri alimentare corecte, care să îi menţină sănătoşi.

Activitatea elevilor de la acest atelier a fost îndrumată de către doamnele profesoare Roşca Mihaela, Mircea Delia, Suciu Ioana, Grama Ramona, Gyori Camelia, Grama Maria, Cocean Olimpia, Kislaki Eunica, Baciu Elena, Gabor Ioana, Salati Cristina, Chirteş Mihaela, Oltean Teodora, Movilă Mihaela, Ormenişan Axineta, Lircă Ioana. Atent supravegheaţi de către doamnele profesoare, elevii au curăţat, au tăiat cubuleţe sau au feliat legume, fructe şi alte ingrediente, au umplut, măcinat sau zdrobit biscuiţi, au făcut tartine pentru a pregăti gustările sau deserturile prupuse:

– luni: Sandviş cald/ Salată de fructe;

– marţi: Salată bulgărească/ Biscuiţi cu finetti şi gem;

– miercuri: Vafe sărate/ Cremă de budincă;

– joi: Salată de crudităţi şi piept de pui/ Bile cu rom şi cocos;

– vineri: Sandviş în chiflă/ Brioşe de ciocolată şi vanilie.

Activităţile atelierului vor culmina cu masa festivă (candy bar), pregătită de micii ,,bucătari” şi servită tuturor participanţilor şi invitaţilor, la festivitatea de încheiere a taberei.

Prof. coordonatori: Mihaela ROŞCA, Delia MIRCEA, Ioana SUCIU, Ioana GABOR, Elena BACIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE