Spectacolul „Pe jumătate cântec”, selecționat la trei festivaluri de teatru Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

Spectacolul „Pe jumătate cântec”, selecționat la trei festivaluri de teatru

Spectacolul „Pe jumătate cântec”, scris și regizat de Crista Bilciu, în interpretarea Andei Saltelechi va participa la cea de a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București care se va desfășura în perioada 20 – 30 octombrie. Producția a mai fost selecționată la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, secțiunea concurs, care va avea loc în perioada 22 – 31 august la București și la Festivalul Internațional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara.

„Pe jumătate cântec” este produs de Teatrul de Foc, o inițiativă independentă a Cristei Bilciu, regizoare, autoare dramatică și poetă născută la Târgu-Mureș. Spectacolul e o monodramă (one-woman show) în care actrița Anda Saltelechi interpretează, succesiv, nouă ipostaze ale aceluiași personaj într-un recital apreciat de critica de specialitate.

Piesa a obținut Premiul „Valentin Nicolau” la Concursul de dramaturgie de la Bacău în 2015 și a fost pusă în scenă un an mai târziu. Conform descrierii oficiale, „«Pe jumătate cântec» spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.”.

Colaborarea dintre cele două artiste a început în urmă cu peste 10 ani. Anda Saltelechi, născută la Reghin, era studentă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Petru Maior” când a fost întrebată de Crista Bilciu, absolventă a aceleiași facultăți și a secției de Regie a UAT, dacă ar vrea să înlocuiască o persoană într-un spectacol ce urma să fie prezentat peste trei zile la Galați. Anda a acceptat provocarea și a devenit apoi tot mai atrasă de actorie. Împreună cu Crista Bilciu s-a mutat la București în 2006 și tot atunci Anda Saltelechi a început cursurile Facultății de Teatru a Universității Hyperion, specializarea Actorie. Au urmat apoi numeroase colaborări, unele concretizate la Teatrul Podul, altele în spații neconvenționale cum ar fi Muzeul Național al Literaturii Române, Casa Carol 53 și Muzeul Curtea Veche din Capitală. Începând din 2013, Anda Saltelechi este angajată a Teatrului Odeon. Crista Bilciu activează preponderent în zona teatrului independent, unde s-a impus ca una dintre cele mai originale și valoroase personalități.

„Pe jumătate cântec” a mai fost jucat în 2016 în cadrul Festivalului de Teatru Independent FNTi din București și Bucharest Fringe, iar anul acesta la Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, și la Sighișoara.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE