Home / Administratie / Atenţie la actele de identitate expirate!

Atenţie la actele de identitate expirate!

Distribuie

La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe 18.407 persoane care deţin acte de identitate expirate, din care: 3.670 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anul curent şi 14.737 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anii anteriori, a anunţat joi, 13 iulie, Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

„Conform prevederilor art.19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate. Titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligaţia să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile. Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  între 40 şi 80 lei”, a precizat Codruţa Sava.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premiu de Excelență pentru Amias School

Distribuie Reghineanul Lajos Kristof, fondatorul Amias School, va fi premiat în Educație la Sala Anuală …