Share

Home / Cultură / Invitație la vernisajul Expoziţiei de grafică Mariana Șerban
Galeria Art Nouveau (Sursa: www.modernism.ro)

Invitație la vernisajul Expoziţiei de grafică Mariana Șerban

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Mureş vă invită să luaţi parte la vernisajul Expoziţiei de grafică „Povestea iernii tatălui meu” a artistei Mariana Șerban. Conform unui comunicat de presă, evenimentul va avea loc miercuri 18 iulie 2017, ora 17:00, la Galeria Art Nouveau a UAPR Mureş, Palatul Culturii Târgu-Mureș, Str. George Enescu nr. 1.

Despre Mariana Șerban, istoricul de artă Cora Fodor vorbește astfel: „Artista Mariana Şerban ne oferă de fiecare dată o adevărată sarabandă a spectacolului vizual. O lume înţesată de personaje, semne, figuri, inimi, măşti, simboluri. E de fapt spectacolul caracterului ei, într-o sinceritate copleştioare. Sunt drumuri deschise spre ea. Totul la vedere! (…) Mariana Şerban rămâne grafician prin excelenţă. Atributele picturii sunt doar unelte adiacente, subordonate exprimării grafice. Ea foloseşte culoarea ca pe tuş, iar desenul este primordial, liber şi expresiv. E o întrepătrundere fericită de domenii de exprimare artistică primând cea grafică. Poate necesitatea folosirii judicioase, cu mult discernământ şi inteligenţă creaţională a multitudinii de exprimări, de materiale, ustensile de „joc” este o reflexie a personalităţii artistei: splendidă faţetare a caracterului exploziv-jovial.”

Expoziţia va fi deschisă în perioada 18 iulie – 2 August 2017.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sorina Bloj, aduceri aminte despre poetul Grigore Vieru

Grupul coral „Crenguță de brad” coordonat de Sorina Bloj, parte a Asociației Culturale „Casa Dinainte”, …

Share
Share