Home / Business / Nereguli la mai mulţi comercianţi, descoperite de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Nereguli la mai mulţi comercianţi, descoperite de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Personalul Biroului Control Comercial din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş a efectuat, în perioada 28 iunie – 12 iulie, o serie de verificări specifice la 53 agenți economici din municipiu.

„Subsecvent controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor articolului 1 din Legea nr. 12/1990, întrucât comercianții își desfășurau activitatea fără a deține autorizația de funcționare sau nu respectau condițiile  impuse prin aceasta. De asemenea, s-a constatat că doi agenți comerciali nu au informat Primăria municipiului Târgu-Mureș cu privire la exploatarea jocurilor de noroc, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2014, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 2.000 lei. O situație aparte s-a înregistrat în cazul unei societăți comerciale care vindea țigarete la bucată, încălcând astfel dispozițiile articolului 3, alineatul 5, din Legea nr. 349/2002 modificată – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, sens în care a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bornele Via Transilvanica poposesc domol și la Saschiz

Aflat joi, 9 iulie, cu treabă în zona Sighișoara am aflat cu plăcută surprindere de …