Tabără de icoane, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Tabără de icoane, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar”

În perioada 17-21 iulie 2017, se va desfășura în comuna Rușii-Munți, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar”, tabăra de vară „Icoană, colț de rai”, Ediția a XI-a Iconarul Pelerin, din cadrul unui proiect cultural-artistic de educație complementară interjudețean.

La aceasta tabără vor participa 35 de elevi și 10 cadre didactice, elevi ai cercurilor de religie și interculturalitate „Icoana – sufletul poporului”, „Micul Apostol”, elevi voluntari, foști elevi ai școlii noastre și membri ai cercului, elevi de la Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin – Așezământul Social Casa Maria, elevi de la CSEI nr. 3 SAM Reghin, elevi și profesori din școlile partenere la proiect din țară, iar proiectul este finanțat în totalitate de Primăria și Consiliul Local Rușii-Munți

Activitatea de bază a taberei va fi pictura de icoane pe sticlă, apoi activități literar-artistice și gospodărești, de relaxare și orientare în natură, vizitarea unor obiective turistice, jocuri educative și de socializare.

Scopul proiectului îl constituie susținerea educațională spirituală și materială a copiilor pentru familiarizarea lor cu valorile spirituale și culturale ale tradiției creștine și totodată formarea abilitaților elevilor  spre gândirea critică și creativă. Se are în vedere cultivarea dragostei de aproapele, socializarea persoanelor cu nevoi speciale, cultivarea valorilor umanitare. Dinte obiectivele specifice ale proiectului amintim: educarea valorilor creștine, dezvoltarea abilităților practice, stimularea gustului artistic și a respectului pentru valorile artei tradiționale și creștine, formarea deprinderilor de a participa la slujbele bisericești.

Există, de asemenea, o colaborare cu Asociația „Exploratori pentru viitor” care vor veni cu activități de creație și jocuri de exterior, trasee în natură care vor culmina cu un impresionant foc de tabără.

Deschiderea taberei va avea loc în ziua de 17 iulie 2017, în curtea școlii, unde preotul Șerban Laurențiu va ține un cuvânt de suflet, apoi va fi declarată deschiderea oficială prin ridicarea steagului și intonarea Imnului taberei. Vor urma atelierele de pictură și activitățile recreativ-educative. Pe parcursul săptămânii, pe lângă activitățile enumerate, elevii vor mai participa la o excursie în împrejurimile comunei, la un traseu prin pădure și bineînțeles de o relaxare la ștrandul din Reghin. La final, se va organiza o expoziție a picturilor și o slujbă de sfințire a icoanelor.

Primăria Rușii-Munți și Consiliul Local sprijină implementarea proiectului, asigură transportul copiilor într-un cadru organizat, cu un mijloc de transport în comun autorizat, participă la activitățile noastre activ și oferă sugestii pentru realizarea proiectului.

Vom reveni cu un nou articol și fotografii la finalizarea proiectului.

Prof. coordonatori Simona FELDRIHAN, pr. insp. dr. Claudiu CHIOREAN, prof. Daniela FRICIU, prof. Mihaela ADAM, prof. Ramona BOGDAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE