Home / Invatamant / Câștigătorii școlii de vară de antreprenoriat: afaceri cu fripturi din microproteine și cosmetice bio

Câștigătorii școlii de vară de antreprenoriat: afaceri cu fripturi din microproteine și cosmetice bio

Distribuie

Academia Internațională de Vară BEST(Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania), organizată de Unversitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, în perioada 10-14 iulie, și-a desemnat câștigătorii. Școla de vară BEST a pus la încercare creativitatea câtorva zeci de studenți din Franța, Republica Moldova și Târgu Mureș, care, împărțiți în șase echipe au dezvoltat proiecte de afaceri, pornind de la tema ediției din acest an –Aroma Afacerilor.

Vineri, 14 iulie, în Aula Magna UPM, de la ora 9.30, echipele și-au prezentat proiectele și planurile de afaceri, iar seara, juriul format din oameni de afaceri și profesori universitari, au anunțat câștigătorii.

Marele Premiu BEST 2017

Echipa care a reușit să impresioneze juriul BEST în acest și au reușit să-și adjudece Marele Premiu BEST 2017 au venit cu o idee care, spun cei din echipa My Steak, ar putea revoluționa industria alimentară la nivel global. Pe scurt, My Steak au venit cu un plan de afaceri și cu un produs prin care încearcă să le ofere celor cărora le place gustul cărnii, dar ar vrea să și-o scoată din meniu, o variantă realizată din microproteine, care, spre deosebire de produsele din soia, să păstreze texturile și gustul mai multor tipuri de carne.

Premiul BEST Value Proposition l-au obținut cei din echipa Flavoured BioTy, care au și preparat câteva produse pe parcursul școlii de vară și, anume, cosmetice Bio realizate din materii prime locale. Mai multe despre ei și produsele lor vă invit să citiți într-un articol separat, până atunci amintesc celelalte echipe și proiectele pe care le-au realizat și susținut.

Celelalte patru proiecte antreprenoriale prezentate au primit câte un premiu special. Așadar, Premiul special pentru abordarea de marketing l-au primit cei din echipa „Healthy Rapid Food”, care vor să dezvolte o rețea de restaurante care să ofere o alternativă consumatorilor de fast-food. Aceștia și-au propus să vină în întâmpinarea oamenilor cu un meniu adaptabil bazat pe produse locale proaspete. De asemenea, dorindu-și să integreze în meniu și preparate realizate din insecte.

Premiul special pentru sustenabilitate financiară l-au primit cei din echipa Nutri Nails care s-au gândit să producă lacuri de unghii aromate. Tot premii speciale au primit și cei din echipele: Flavour Education, care vor să realizeze o casetă cu arome gestionată digital pentru educația copiilor, și Aroma Terapy Relief Center, echipă care s-a gândit să dezvolte un centru complex de terapie bazat pe produse apicole.
După fiecare prezentare, studenții au trebuit să facă față întrebărilor venite din sală, în special din partea juriului, felul în care au răspuns, contrbuind, de asemenea, în a-i convinge pe aceștia de viabilitatea planului de afaceri prezentat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.