Strângere de fonduri pentru Muzeul Județean la Balul Palatului Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Strângere de fonduri pentru Muzeul Județean la Balul Palatului

Asociația Mercur, în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș, Palatul Culturii, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș și Clubul Sportiv Dance Art organizează marți, 7 noiembrie 2017, în Sala Mare a Palatului Culturii prima ediție a Balului Palatului. Organizatorii au susținut cu această ocazie o conferință de presă joi, 20 iulie, în Sala Oglinzilor din incinta Palatului Culturii.
La întâlnirea cu presa au participat organizatoarea Cristina Manoilă, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, Vasile Cazan, instructoarea de dans Somodi Katalin și directorul Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán.
Balul Palatului își propune să reînvie atmosfera somptuoaselor baluri de altădată, în care muzica, ținuta, cadrul și meniul să se armonizeze. De asemenea, evenimentul își asumă o responsabilitate socială astfel încât, în cadrul acestuia, se vor putea face donații pentru achiziția de către Muzeul Județean Mureș a unor piese rare, relevante pentru istoria locală. Un procent din încasările acestui eveniment vor fi donate de către organizatori Muzeului Județean Mureș, pentru susținerea proiectelor.
Soós Zoltán a declarat că în cadrul unei viitoare conferințe de presă vor fi prezentate piesele pe care Muzeul Județean intenționează să le achiziționeze la finele acestui an.

Foto: Andrei Vornicu

Despre program

Programul Balului va cuprinde suite de dansuri prezentate de cupluri de debutanți, adulți și copii. Vor fi interpretate stiluri de dans consacrate precum: vals vienez, vals lent, polka și cadril. Gazda evenimentului va fi cunoscutul om de televiziune Virgil Ianțu, iar pe scenă își vor da concursul soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cătălin Vasiliu, Corul și Orchestra Filarmonicii din Târgu-Mureș, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. Spectacolul va cuprinde și demonstrații ale unor dansatori sportivi profesioniști din județul Mureș. Coregrafii programului sunt instructorii de dans Katalin și Márton János Somodi de la Clubul Sportiv Dance Art.
„Alte momente speciale vor fi realizate de către perechea cea mai renumită de dansatori sportivi din județ și, aș putea spune, chiar din România, este perechea cea mai bine cotată la ratingul internațional și anume Paul Moldovan și Cristina Tătar, care au adus orașului nostru 14 titluri naționale și 3 titluri de campioni mondiali.” a declarat Somodi Katalin.
Cristina Manoilă a completat: „Pentru că Palatul Culturii a fost gazda teatrului orașului pentru mulți ani, în program își va găsi loc și un scurt moment de teatru susținut de actori ai Teatrului Național Târgu-Mureș.”

Accesul la eveniment

„Numărul locurilor este limitat tocmai din pricina amenajării speciale a sălii. Noi oferim spre vânzare 320 de bilete. Parte din locuri vor fi pe scaune și foarte multe în picioare fiindcă în tradiția balurilor care se țin la Budapesta, Viena și Timișoara, de pildă, publicul stă în picioare pe marginea ringului de dans. Va fi o noutate, dar așa este cutuma și am vrut s-o respectăm. Există prețuri de early booking: până la 1 august prețul unui bilet este între 250 și 310 lei, urmând ca apoi să crescă în medie cu 40 lei. Toate detaliile legate de bilete se găsesc pe site-ul www.balulpalatului.ro.” a declarat Cristina Manoilă.
Organizatorii, împreună cu Clubul Sportiv Dance Art se gândesc să organizeze un curs de dans începând cu luna octombrie pentru doritorii care vor să participe la Bal, dar nu sunt prea siguri pe abilitățile lor de dansatori.

Coduri vestimentare

Evenimentul va impune un cod vestimentar strict. Dacă în privința doamnelor se oferă o oarecare larghețe, menționându-se doar o rochie de seară lungă până la podea, în privința domnilor, ținuta este clar precizată. Aceștia au de ales între două variante: frac negru, pantaloni negri, pantofi negri, papion alb, vestă albă și cămașă albă cu guler papillon sau smoching negru, pantaloni negri, pantofi negri, papion negru și cămașă albă cu guler papillon.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE