La Muzeul de Științele Naturii, copiii au călătorit în „Lumea ierburilor de leac” Diverse
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

La Muzeul de Științele Naturii, copiii au călătorit în „Lumea ierburilor de leac”

Astăzi, de la ora 10:00, a avut loc la Muzeul de Științele Naturii cel de al treilea atelier al Școlii de vară la Muzeu din acest an. Programul se află la a VIII-a ediție și, în fiecare vineri a lunii iulie, Muzeul prezintă copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani ateliere de pedagogie muzeală.
Temele edițiilor precedente au fost „Din lumea insectelor” și „Bizamul”, iar astăzi copiii au fost invitați într-o „Călătorie în lumea ierburilor de leac”.

Dr. Mihaela Sămărghițan, cercetător științific, ne-a vorbit puțin despre atelier în timp ce copiii entuziaști luau loc la mese: „În zilele noastre, fitoterapia ia o amploare tot mai mare. Toată lumea este atrasă de întoarcerea la farmacia verde, fie că se folosește ca și medicină tradițională, fie că extrasele din plante tradiționale sunt folosite pentru fabricarea diverselor medicamente. Sunt tot mai multe plante cercetate din punct de vedere fitoterapeutic. Sunt tot mai indicate chiar și de către medici aceste alternative naturale fiindcă s-a constatat că sunt mult mai sănătoase, deși au un efect care apare pe un timp mai îndelungat, și nu au efecte secundare. Noi astăzi încercăm să facem o incursiune în lumea plantelor de leac, adică să cunoaștem câteva din speciile de plantelor medicinale pe care le putem întâlni și la noi în județ. Îi învățăm pe copii cum se culeg, ce trebuie să cunoaștem, cum se usucă și se păstrează în mod corect plantele medicinale.”

Nu mai puțin de 16 plante medicinale au fost cuprinse în prezentare, printre care: „Dintre cele de cultură, levănțica, gălbenelele, dintre cele spontane mușețelul, sunătoarea, teiul. Mai putem învăța și despre scaiul vânăt și menta, pe care o găsim și în cultură, dar și în mod spontan. De asemenea, vom prezenta modurile în care plantele de leac se întrebuințează, precum infuzia, decoctul, macerarea, tinctura sau cataplasma, și vom parcurge și afecțiunile care pot fi tratate cu ajutorul acestora.” a mai precizat Mihaela Sămărghițan.

La finalul prezentării, copiii au avut ocazia să studieze mostre de ierburi de leac și să se familiarizeze astfel cu acestea. În data de 28 iulie va avea loc ultimul atelier din acest an din cadrul Școlii de vară la Muzeu și va avea tema „Medii de viață”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE