Consilierul județean Nadia Rață, o nouă provocare pentru aleșii locali și membrii PNL Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1250 Vizualizări

Consilierul județean Nadia Rață, o nouă provocare pentru aleșii locali și membrii PNL

Consilierul județean Nadia Rață, prim-vicepreședinte PNL Mureș, a organizat o nouă întâlnire de lucru, de data aceasta invitând aleși locali, respectiv lideri și membri ai PNL. Tema întâlnirii a fost Comunicare și dezvoltare locală. Cine au fost vorbitorii și cum și-au construit aceștia prelegerile subsumate temei generale, puteți afla din comunicatul remis de către consilierul județean.

„Pentru a putea sprijini proiectele comunităților mureșene, în cadrul exercitării funcției de consilier județean, potrivit art. 50. (2) din Legea nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleșilor locali, ca și a funcției de prim-vicepreședinte al PNL Filiala Mureș, am organizat joi, 13 iulie 2017, la Sala Mică a Palatului Culturii din Tg-Mureș, o întâlnire de lucru cu tema: Comunicare și dezvoltare locală.
I-am provocat pe participanți, în calitatea lor de primar/viceprimar/consilier local/președinte al organizației locale PNL/membru PNL, să găsim soluții pentru situațiile cu care se confruntă în comunitățile pe care le reprezintă, pentru ca, împreună, să ne facem auziți și ascultați.
Ca la fiecare întâlnire organizată de când sunt consilier județean, motto-ul a fost cel cunoscut deja: Fii proactiv, doar așa poți schimba ceva!

 


Participanții au avut plăcuta surpriză a unui team-building și a interacțiunii cu invitați importanți, specialiști în domeniile de referință ale întâlnirii.
Despre COMUNICARE și importanța ei a vorbit domnul Viorel Scorţariu, inginer și licențiat în Arta comunicării, consultant în management, trainer, facilitator și coach, profesor asociat la Universitatea Transilvania Brașov. Au fost relevate principiile și metodele de comunicare utile în activitatea administrațiilor locale, strategiile de eficientizare a comunicării în cadrul instituțiilor și organizațiilor.

 


PROGRAMELE DE DEZVOLTARE, Calendarul lansării de apeluri pentru proiecte finanțate din fonduri structurale au fost prezentate de doamna Ramona Militaru, invitată din partea Biroului Regional Mureș al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru. S-au evidențiat apelurile deschise, accesibile instituțiilor și autorităților locale, principiile întocmirii unor proiecte fezabile și de succes. Au fost oferite clarificări, pornind de la întrebările participanților, privind eligibilitatea unor instituții și activități. S-au creat premisele unor noi întâlniri de consiliere cu reprezentanții ADR Centru.

 


Domnul Răzvan Popa (foto sus, centru), președinte interimar al Organizației Oamenilor de Afaceri – PNL Filiala Mureș, consilier local la Consiliul Local Corunca, general manager la Domeniul Bogdan a condus partea a treia a întâlnirii, legată de MEDIUL DE AFACERI. S-a vorbit despre necesitatea încurajării dezvoltării de afaceri în zonele rurale, apoi despre impactul recentelor măsuri salariale asupra mediului de afaceri. Într-un dialog deschis și instructiv, opiniile formulate s-au constituit într-un veritabil schimb de experiențe în domeniul relațiilor dintre oamenii de afaceri și reprezentanții autorităților locale, ca și în domeniul eficientizării afacerilor, în sine.
Pe tot parcursul întâlnirii, în cadrul dezbaterilor, dar și prin intermediul chestionarului de opinie, cei prezenți au formulat PROBLEMELE COMUNITĂȚILOR pe care le reprezintă și au dialogat deschis, îndelung, cu specialiștii invitați, cărora li s-au adăugat domnul Radu Bălănean, prim-vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, președinte al Federației Patronale IMM –Regiunea 7 Centru și alți oameni de afaceri din România și din străinătate.
Între problemele menționate de participanți, fie direct, în cadrul discuțiilor, fie prin intermediul Chestionarului de opinie completat la finalul acțiunii, se numără: nevoia de realizare și îmbunătățire a canalizării, a infrastructurii rutiere, a clădirilor cu destinație culturală, probleme de ordine publică, sau birocrație excesivă. Acestor probleme li s-au și configurat o serie de soluții, constând în inițiative legislative, acordarea de consiliere comunităților locale de către aleșii județeni, intensificare a comunicării directe în cadrul localităților și o mai frecventă informare publică prin site-uri și rețele de socializare, crearea mai des a cadrului propice schimbului de opinii și experiențe în genul celui la care tocmai au participat.
Discuțiile au continuat și pe durata momentului de socializare surpriză pregătit pentru final de domnul Răzvan Popa și de organizatori.
Le mulțumesc încă o dată invitaților pentru că au acceptat să ne împărtășească din experiența dumnealor și au construit secvențe de un real profesionalism, iar participanților, atât celor din Consiliul Local Tîrgu Mureș, din Organizația PNL Tîrgu Mureș, cât și reprezentanților din consiliile locale și organizațiile locale PNL din întreg județul Mureș, le mulțumesc călduros pentru interesul manifestat și aprecierile față de temele propuse și față de acțiunea în sine, le mulțumesc pentru că au definit și formulat fără rezerve problemele cu care se confruntă și pentru încrederea pe care o au că, potrivit sloganului, găsim împreună soluții și mergem mai departe, prin noi înșine.
consilier județean – C.J. Mureș
prof. dr. Nadia Rață
prim-vicepreședinte PNL – Filiala Mureș”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE