FOTO. O oră de deconectare cu Vlad Grigorescu la Promenada Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

FOTO. O oră de deconectare cu Vlad Grigorescu la Promenada

Cunoscut deja în lumea showbiz-ului, Vlad Grigorescu a susținut un spectacol mult gustat de publicul prezent sâmbătă după masă în Hypermarketul Promenada Mall din Târgu-Mureș. Trecut deja prin câteva „filtre”, s-a afirmat la ediția a III-a a emisiunii „Românii au talent” în urmă cu patru ani, dar el a adus conceptul de „mentalist” în România în urmă cu 7 ani. Ajuns la aproape 31 de ani, acesta a susținut un show presărat cu de toate, mult gustat de publicul prezent. Informați din timp sau doar trecători ocazionali prin magazinele complexului, cele în jur de 100 de scaune aranjate în fața scenei amenajate au fost deja ocupate cu aproximativ o jumătate de oră înaintea spectacolului. La începerea acestuia, numărul asistenței s-a dublat cel puțin, dar nimeni nu a părăsit zona până la final.

Artist, entertainer, magician, „Bufonul” Vlad Grigorescu, aşa cum se auto-intitulează, a fost protagonistul primei şi singurei emisiuni de hipnoză de spectacol din România. În spectacolele sale interactive, spectatorilor se pare că li se citesc şi le sunt manipulate gândurile, sunt chiar hipnotizaţi.

Magie, iluzionism, mentalism? A fost sigur show

Ca spectator la aceste spectacole, trebuie doar să savurezi momentele de „magie” alternate cu cele vesele. Oricum nu înțelegi mare lucru, niciunul nu-și va divulga nicodată „secretele”. Vlad Grigorescu nu este ceea ce unii ar numi iluzionist sau magician, este mai degrabă un „showman”, care știe să combine momentele în care distrează publicul cu cele în care îi lasă pe aceștia cu gura căscată. De regulă, la finaluri de numere, când majoritatea acceptă că a fost mai mult o glumă. Așadar, Vlad Grigorescu a apărut pe scenă și a invitat rând pe rând persoane din public. Majoritatea tineri din rândul asistenței, adolescenți sau domnișoare. Alături de replicile care au distrat publicul, de genul „cine se oferă voluntar, oricum n-o să invit pe cineva care ridică mâna, să nu li se pară unora suspect”, sau altele cu câte o perdea străvezie, de genul „alege un număr de două cifre, cu excepția lui 69”, multe altele pe parcurs, „Bufonul” a oferit o oră de destindere tuturor. Că a fost Radu, Cristina, Bogdan, Andreea, sau cine a mai fost invitat, fiecare dintre tinerii care au urcat pe scenă au făcut față „presiunilor” și au coborât cu multe semne de întrebare. Alcătuirea unui careu de 16 patrate, în care suma numerelor scrise în viteză a celor patru careuri, pe orizontală, verticală, diagonală, centru, colțurile de câte patru, sau orice combinație, toate dădeau suma indicată de primul urcat pe scenă. Ar părea o banalitate pentru un amator de sudoku, dar Radu a primit la coborârea de pe scenă cadou o brichetă pe care scria „vei alege 32”. Nu l-a întrebat nimeni, dar nu a văzut-o înainte. Tot banal, am văzut multe și mai și, ar zice unii. Alte numere au decurs la fel, cu replici amuzante, unele nerecomandate minorilor. Acordarea de share și like după discuția cu una din participante, sau „trageri de timp” cu „sterilizarea” cuiului de 120 pe care urma să și-l bată cu ciocanul în nas, cui verificat și ciocanul oferit la control, au stârnit râsete cu subînțeles.

Trucurile nu se explică, se trăiesc

Ca orice iluzionist, magician, sau oricum l-am denumi, aceștia nu-și vor dezvălui nicodată secretele. Aceste numere trebuiesc doar urmărite, savurate. Niciodată explicate, nu mai au farmec. Inclusiv glumele care condimentează spectacolul. Faptul că una dintre participante a primit din public o bancnotă de 1 leu, s-a semnat pe ea și aceasta a ajuns apoi într-un plic aflat în balonul umflat pe care îl ținea deja demult în mână, este deja ceva banal pentru noi toți, care am urmărit numeroase spectacole, pe micul ecran, sau pe viu. Important este să știm să trăim momentul și să-i apreciem pe cei care încearcă să mai descrețească frunțile. Vlad Grigorescu are acest dar. Și-a încheiat numărul cu o povestioară ticluită „ad-hoc”, în funcție de ordinea cărților din pachetul „aranjat” de public, ordine la care el nu s-a uitat în timp ce-și depăna povestea. Încheierea a fost dealtfel o ședință foto alături de admiratori.

Oricum, secretele acestora sunt bine ascunse. O spun din experiență. În urmă cu mai mulți ani, am devenit prietenul unui anumit iluzionist, Serafini fiind numele de scenă. Acesta a fost „ucenicul” celui mai renumit iluzionist al României, Iosefini. Mi-a mărturisit în acea perioadă că „maestrul” său nu i-a dezvăluit niciodată niciun secret. „În meseria asta totul se fură. Trăiește clipa, nu căuta explicații!”, îmi spunea Octavian, pe numele său de botez. Nici el nu mi-a arătat nicun truc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE