Share

Home / Administratie / Două izvoare cu apă bună de băut

Două izvoare cu apă bună de băut

Primăria Tîrgu Mureș monitorizează în continuare situația izvoarelor de pe raza municipiului, iar conform analizelor doar cele de pe străzile Predeal și Moldovei se încadrează în parametri pentru toate categoriile de posibili consumatori.

 

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, oficialii Executivului au anunțat rezultatele analizelor fizico-chimice și microbiologice a probelor recoltate în data de 03 iulie 2017 de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș.
Astfel, pentru izvoarele situate pe str. Predeal și str. Moldovei a căror parametri se încadrează în valorile prevăzute de Legea nr. 458/2002 și Legea 311/2004: Apa este bună de băut. Pentru izvoarele situate pe str. Budiului, str. Constantin Romanu Vivu, B-dul 1848 și Calea Sighișoarei a căror parametri bacteriologici (Bacterii Coliforme, Escherichia coli, Enterococi) nu se încadrează în valorile prevăzute de Legea nr. 458/2002 și Legea 311/2004: Apa nu este bună de băut.
Pentru izvoarele situate pe str. Mestecănișului, str. Secuilor Martiri, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 86, a căror parametri fizico-chimici (nitrați) nu se încadrează în valorile prevăzute de Legea nr. 458/2002 și Legea 311/2004: Apa nu este bună de folosit pentru sugari și copiii mici.
La toate izvoarele mai sus amintite au fost montate tăblițe de informare, iar târgumureșenii sunt atenționați să respecte indicatoarele.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureş: Procedura pentru achiziţia a 32 de autobuze, lansată

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat miercuri, 12 iunie, licitaţie pentru achiziţia …

Share
Share