Mediul de afaceri este în pericol! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Mediul de afaceri este în pericol!

Mediul de afaceri din România a devenit unul precar, iar investitorii se arată nemulțumiți și îngrijorați de noile măsuri fiscale adoptate de Guvernul României.

În contextul recentelor schimbări fiscale și din dorința de a susține mediul privat, filiala județeană a Partidului Național Liberal a organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri.
În cadrul evenimentului, au fost discutate măsurile fiscale anunțate cu prilejul modificării programului de guvernare, impactul acestora asupra mediului privat și dezvoltării economice solide, precum și ideile și soluțiile avute în vedere pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din România.
În deschiderea lucrărilor, președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș a salutat asistența și a dorit să facă o scurtă trecere în revistă a stadiului de implementare a Programului de guvernare PSD.
Președinte PNL Mureș, Cristian Chirteș: ” Ne aflăm în situația de a privi cu îngrijorare spre panica creată de actuala guvernare. PSD vrea să sancționeze tot ce funcționează în economie pentru a-și acoperi promisiunile fantasmagorice. Nota de plată pentru majorările salariale și ajutoarele sociale va fi suportată de către mediul privat. Trăim cu senzația că totul este o improvizație!’’
Au răspuns invitației și au avut luări de cuvânt antreprenori din diverse domenii de activitate, cum ar fi: agricultură, comerț, construcții, proiectare în construcții, turism, industrie alimentară, prestări servicii consultanță, IT, silvicultură. Prezența doamnei Felicia Pop, fost comisar general al Gărzii Financiare, a constituit un bun prilej pentru cei prezenți de a obține anumite lămuriri și răspunsuri.
Oamenii de afaceri s-au arătat profund nemulțumiți și se consideră exploatați și împovărați de actualul Guvern. Au criticat dur modificările din programul de guvernare, în special impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate, despre care au spus că vor afecta puternic companiile.
Introducerea acestor măsuri reflectă o adevărată disperare privind situația colectării la buget și situația deficitului bugetar.
Prim-vicepreședinte PNL Mureș, Ervin Molnar: ’’Concluziile discuțiilor vor fi centralizate la nivelul Secretariatului General al Partidului Național Liberal. Se dorește mobilizarea mediului de afaceri, astfel încât acesta să se opună luării acestui set de măsuri.’’
Președinte PNL Mureș, Cristian Chirteș: ’’Dorim pe această cale să tragem un semnal de alarmă: noile măsuri din programul PSD, nedezbătute public, sunt o greșeală! ’’
Partidul Național Liberal consideră că este nevoie urgentă de o regândire a politicii bugetare. Partidul Național Liberal cere guvernanților să fie cinstiți și să nu amaneteze viitorul acestei țări prin aceste măsuri populiste nocive pentru o economie stabilă și performantă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE