Home / Business / Romcab are aceeaşi obligație de raportare şi în perioada de restructurare potrivit ASF

Romcab are aceeaşi obligație de raportare şi în perioada de restructurare potrivit ASF

“Romcab” (MCAB) are aceleaşi obligaţii de raportare, în perioada de restructurare, precum în perioada de funcţionare, ne-a spus Mircea Ursache, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că ASF are în investigaţie acest emitent.

“Pentru piaţa de capital, Romcab este un semnal de alarmă, în ceea ce priveşte supravegherea şi raportarea de către emitenţi”, ne-a declarat Mircea Ursache, adăugând: “Eu cred că, prin noua lege a emitenţilor, situaţii similare nu se vor repeta.
Asta nu scuză cu nimic nici managementul companiei, nici politica acţionarilor, nici indiferenţa băncilor creditoare şi uşurinţa cu care au fost acordate creditele.
Mi-a transmis (n.r Zoltan Prosszer, administratorul special al companiei) că declaraţiile de presă afectează programul de restructurare al companiei.
Vreau să îi transmit un mesaj clar: că transparenţa informărilor în această perioadă, cu privire la politicile şi deciziile ASF nu fac decât să întărească programul de restructurare, pentru ca el să nu fie alterat, aşa cum a fost alterată activitatea managerială la Romcab.
Investigaţia noastră asupra emitentului continuă, este pe rol.
Ea se derulează în condiţiile în care obligativitatea raportărilor de către Romcab este aceeaşi şi în perioada de restructurare, ca şi în perioada de funcţionare. Este fundamentală! Cât timp compania este listată, chiar dacă este suspendată de la tranzacţionare, obligativităţile stabilite în sarcina emitenţilor trebuie respectate”.
Întrebat dacă ASF poate cerceta dacă Romcab a transmis raportări false, Mirecea Ursache ne-a spus: “ASF cercetează numai ce intră în sfera contravenţiilor, nu şi a infracţiunilor. Ce ţine de infracţiuni este în sfera organelor de cercetare penală”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

30 de afaceri noi finanțate în Sânpaul

În cadrul proiectului POCU intitulat ”Măsuri de optimizare a sistemului de intervenție integrată comunitară în …