Home / Invatamant / Admitere UMF Tîrgu Mureș, peste 4 candidați/loc bugetat – cea mai mare concurență din țară la Medicină

Admitere UMF Tîrgu Mureș, peste 4 candidați/loc bugetat – cea mai mare concurență din țară la Medicină

Distribuie

După încheierea perioadei de înscriere la toate cele șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din țară, programul de Medicină – limba română de la UMF Tîrgu Mureș înregistrează cea mai mare concurență dintre universitățile mari de medicină, calculată după numărul de candidați raportat la numărul de locuri bugetate. Astfel, la Tîrgu Mureș concurența este de 4,23 candidați/loc bugetat în timp ce la UMF „Carol Davila” din București concurența este de 3,48, la UMF „Gr. T. Popa” din Iași de 3,19, la UMF „Victor Babeș” din Timișoara de 3,06, la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj de 2,98 și la UMF Craiova de 2,79 candidați/loc bugetat, conform datelor publicate pe site-urile universităților.

Concurență mare și la Medicină Dentară

De asemenea, la programul de Medicină Dentară UMF Tîrgu Mureș înregistrează o concurență ridicată, de 4,25 candidați/loc bugetat, la limba română, fiind pe poziția secundă, împreună cu Craiova, după Timișoara, care are o concurență de 4,97 dar înaintea celorlalte universități din București, care au o concurență de 3,53, din Cluj, cu 2,79 și din Iași, cu 2,22 candidați/loc bugetat.

Examenul de admitere la toate cele șase universități va avea loc simultan, în data de 26 iulie 2017.

Informații despre desfășurarea examenului de admitere la UMF găsiți AICI!

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.