Alexandra Pîrvu și Andrei Moldovan, elevi creatori de viitor la Champions United 2017 Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1140 Vizualizări

Alexandra Pîrvu și Andrei Moldovan, elevi creatori de viitor la Champions United 2017

Proiectul Art Factory a obținut Premiul al II-lea și o finanțare de 15000 de lei în cadrul evenimentului „Creatori de viitor – Champions United 2017”, care s-a desfășurat în Cluj-Napoca în perioada 10-16 iulie. Prin Art Factory, Alexandra Pîrvu, elevă a Colegiul Ecoconomic „Transilvania” din Târgu Mureș, și Andrei Moldovan, elev al Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș, își doresc să ofere tinerilor posibilitatea de a-și experimenta visul artistic.

„Creatori de viitor – Champions United 2017”, unul dintre cele mai importante evenimente destinate performanței în educație pentru liceenii din România a reunit 80 de liceeni din 2 țări. Premiile totale de 55000 lei au fost oferite pentru finanțarea proiectelor propuse de participanți. Partenerul principal al proiectului ajuns la a 4-a ediție, Champions United, parte a programului educațional Creatori de viitor, este Kaufland România.

Art Factory pentru experimentarea visului artistic

Andrei și Alexandra își doresc să organizeze Festivalul Art Factory în vara anului 2018, în Cluj, luând în calcul și varianta de a-l organiza în mai multe orașe.

„Vrem să le oferim tinerilor liceeni posibilitatea de a-și experimenta visul artistic. Ne-am gândit să organizăm workshop-uri pe domeniile: actorie, fotografie, film, dans și pictură”, mi-a spus Alexandra Pîrvu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic. Alexandra și Andrei își propun să le ofere tinerilor șansa de a cunoaște un mentor artist, de la care să afle nu doar aspecte care țin de tehnică, ci și lucruri practice legate de viața unui artist. Bineînțeles, apoi urmează și munca pentru că „la finalul festivalului vom face o expoziție în aer liber”, a precizat Alexandra.

Sigla Art Factory, realizată de Andrei Moldovan/ site: http://project-4463.esy.es/champions-demo/

„Pentru a sprijini ideea că a fi artist nu înseamnă neapărat să mori de foame”

„Concursul a adunat 80 de oameni din elita țării, deci a trebuit să avem o idee foarte bine conturată, fezabilă, și să fie bine privită de oamenii de afaceri prezenți în juriu.

Astfel, ideea noastră a pornit de la nevoia tinerilor artiști de a-și trăi visul. Multora le este frică să încerce să facă artă din cauza unor prejudecati precum: „vei muri de foame”, „este doar o fază” etc. De aceea, am demarat proiectul Art Factory: o combinație între plăcut și util, vrem să organizam cursuri mentorate atât de artiști de seamă, cât și de studenți – pentru a sprijini ideea că a fi artist nu înseamnă neapărat să mori de foame”, mi-a explicat Andrei Moldovan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Unirea”.

Celelalte proiecte care au fost finanțate

Marele premiu al ediției 2017 – o finanțare de 20000 lei oferită de Kaufland România – l-a obținut proiectul „Food Reformers”, care își propune să educe consumatorii în privința risipei alimentare. Celălalt proiect care a primit o finanțare de 15000 de lei, clasându-se la egalitate cu „Art Factory”, este „1011 Cocori”, care are drept scop sprijinirea tinerilor în vederea dezvoltării personale, potrivit unui comunicat transmis presei de către organizatori.

L-am întrebat pe Andrei ce alte proeicte din concurs i-au plăcut. „Multe echipe s-au bazat pe crearea unei platforme web ca mod principal de funcționare – dar una a ieșit în evidență pentru mine – TeachU, ce urmărește să creeze o platformă de meditații online, elevii ajutându-se între ei și încurajându-se renunțarea la obiceiul meditațiilor private cu profesorii de la școală”.

Creatori de viitor

„Căldura, profesionalismul, implicarea voastră, momentele unice pe care le-am trăit cu toții au reușit să tranforme„ stranierii” de la CU 2017 într-o echipă, într-o familie adevărată. Faptul că la încheierea evenimentului niciunul dintre participanți nu se grăbea să plece spre casă îmi întărește opinia. Aici, o parte a visului meu a devenit realitate! Sunteți minunați! Vă mulțumesc!”, le-a transmis Alexandra Pîrvu.

Proiectul „Creatori de viitor”este organizat de Asociația 11even, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, precum și cu o serie de alți parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media. Detalii suplimentare despre acest program regăsiți la www.creatorideviitor.ro sau pe pagina https://www.facebook.com/CreatoriDeViitorRomania/.

Printre invitații evenimentului s-au numărat Michael Bulzan – Director Regional pentru Europa și Asia Centrală la Duke University, sau Marius Ungureanu, absolvent de management strategic al organizațiilor de sănătate la University of Iowa (SUA) și doctor în medicină, Mirela Retegan – creatoarea fenomenului Zurli, David Timiș – Growth Engine Manager la Google sau Dan Isai – fondator și CEO Salad Box.
Proiectele câștigătoare au fost anunțate în seara ultimei zile, 16 iulie, în cadrul unui eveniment festiv organizat în grădina Botanică din Cluj.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE