Home / Administratie / Borbély László, rapoarte despre dezvoltare durabilă la New York

Borbély László, rapoarte despre dezvoltare durabilă la New York

Între 18 și 21 iulie, consilierul de stat Borbély László a luat parte, la New York, la Forumul politic ONU la nivel înalt. Acesta a fost cel de al doilea forum politic ONU la nivel înalt organizat în continuarea reuniunii la cel mai înalt nivel pe tema dezvoltării durabile, summit ținut acum doi și la care 193 de state membre ale organizației mondiale au adoptat, cu unanimitate de voturi, noul acord-cadru global asupra dezvoltării durabile (documentul Agenda 2030), care și-a fixat ca țintă, până în anul 2030, eradicarea sărăciei și construirea unui viitor sustenabil.
La reuniunea de la New York, 43 de state au prezentat rapoarte privind stadiul realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă. În calitate de raportor invitat, Borbély László a luat cuvântul pe marginea rapoartelor referitoare la Suedia, Panama și Nigeria. El a subliniat că următorii câțiva ani vor avea o importanță crucială pentru transpunerea în practică a obiectivelor de dezvoltare durabilă. „Pentru ca aceste obiective să devină realitate, este nevoie de voință politică și de un fundal instituțional coerent. Deoarece România urmează să își prezinte propriul raport, un pas important l-a constituit înființarea, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a unui departament pentru coordonarea activităților legate de dezvoltarea durabilă. În perioada următoare, trebuie să elaborăm o strategie coerentă și sustenabilă, care să formuleze măsuri concrete”, a arătat Borbély László.
Reprezentantul Guvernului s-a întâlnit cu Peter Thomson, președintele Adunării Generale ONU, cu profesorul Jeffrey Sachs și cu Olga Algayerova, secretar executiv al Comisiei economice ONU pentru Europa. (S. G.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cine va moderniza sediul ISU Mureș pentru 8,2 milioane de lei

Compania Națională de Investiții a atribuit societății Socot SA Târgu Mureș, în data de 26 …