Home / Administratie / Viceprimarul Makkai Grigore și-a prezentat atribuțiile

Viceprimarul Makkai Grigore și-a prezentat atribuțiile

Distribuie

Viceprimarul municipiului Tîrgu Mureș Makkai Grigore a prezentat luni, 24 iulie, în cadrul unei conferințe de presă atribu- țiile care îi revin în noua sa funcție. Prima direcție care i-a fost atribuită este cea social-culturală, urmată de Direcția Tehnică. „Direcția social-culturală înseamnă foarte multe manifestări, foarte mulți bani din bugetul primăriei care trebuie drămuiți cu foarte mare înțelepciune. În ce privește direcția tehnică, ea răspunde de întreaga funcționare a instituției primăriei. Fără aceste servicii ar fi greu să se desfășoare o activitate eficientă în cadrul primăriei”, a precizat Makkai Grigore.

Coordonarea direcției de asistență socială

Alt serviciu care va intra în atribuțiile viceprimarului Makkai Grigore este cel de asistență socială. „Este un domeniu în care niciodată nu poți să spui că ai făcut totul. Aici trebuie să vă mărturisesc un lucru absolut personal. În cadrul acestui serviciu ne ocupăm de toate cazurile de ajutor social, de toate cazurile care necesită o susținere a celor nevoiași. Din profilul meu uman, am o înclinație spre acest domeniu. Printre altele, sunt și membru al Ordinului Cavalerilor Sfântul Gheorghe, un ordin cavaleresc internațional, și în centrul activităților noastre stau exact aceste probleme, ajutorarea celor nevoiași, a celor care suferă. De asemenea punem un accent foarte mare la conviețuirea pașnică a diverselor pături sociale, care se diferențiază între ele atât ca venit cât și ca și situație etnică. Activitatea noastră se orientează către formarea unei societăți în care înțelegerea și egalitatea între membri să fie deplină. Tot ca o extensie a acestor preocupări, cred că a fost normal să mi se atribuie Administrația Creșelor și a Căminului pentru Persoane Vârstnice. Sunt categoriile sociale cele mai vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de ajutor, și aici, primăria, ca organ executiv, trebuie să aibă un cuvânt de spus”, a spus Makkai Grigore.

Coordonarea locală a situațiilor de urgență

Viceprimarul Makkai Grigore va coordona, de asemenea, Serviciul de Încasare Impozite și Taxe, serviciul privind inventarierea patrimoniului public și privat, precum și cel al gestionării la nivel local a situațiilor de urgență ”Ca să avem și din ce ne gospodării, răspund de încasarea impozitelor și taxelor, care reprezintă principala sursă de venituri a activității primăriei. Tot un domeniu foarte vast, care în managementul localităților ridică probleme, este acela al definitivării inventarierii patrimoniului public și privat. M-am confruntat cu această problemă la vechiul loc de muncă unde am răspuns parțial de această problemă și știu că este un domeniu dificil. Personalul care există în cadrul primăriei este unul calificat, care își poate duce la îndeplinire aceste sarcini. Sunt, în natura funcției pe care o am, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Sunt familiarizat parțial cu acest domeniu, o bună parte din provocările care ne pun în dificultate provin din mediul înconjurător. Cam 70 % din catastrofele naturale sunt legate de atmosferă. Avertizările meteorologice sunt un instrument extrem de important în acest domeniu, și aici pot spune că sunt la mine acasă, dar trebuie să văd și celelalte domenii, cum ar fi cel al hidrologiei, al cutremurelor și cel al incendiilor. Aici, știu că la nivelul municipiului Tîrgu Mureș există rezultate bune, și specialiștii cu care voi colabora sunt buni și putem avea rezultate bune. De asemenea, răspund de relația cu Consiliul Județean, și aici un punct important cu care sunt destul de familiarizat, mai mult pe partea teoretică, este managementul integrat al deșeurilor în județul Mureș. Este un domeniu pe care l-am predat ca și teorie aproape 20 de ani la diferite facultăți, însă trebuie umplut cu conținut acest domeniu”, a spus viceprimarul Makkai.

Trebuie să vezi dezvoltarea urbei”

La final, Makkai Grigore a punctat cele două planuri pe care speră să-și ducă la bun sfârșit atribuțiunile care îi revin. „Pornesc la drum cu dorința de a face față provocărilor activității unui viceprimar. Aici m-aș referi la două planuri, primul fiind cel strategic. Trebuie să vezi dezvoltarea urbei, dar și să fac față provocărilor zilnice în ce privește doleanțele oamenilor, greutățile acestora, precum și a activității care se desfășoară zi de zi în caddrul instituției primăriei”, a subliniat Makkai Grigore.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.