Home / Consiliul Judetean Mures / Destinaţii de călătorie din judeţul Mureş. Reghin, municipiu cu potenţial turistic

Destinaţii de călătorie din judeţul Mureş. Reghin, municipiu cu potenţial turistic

Distribuie

Supranumit „Oraşul viorilor” datorită lutierilor al cărui renume a depăşit graniţele României, municipiul Reghin este situat pe râul Mureş, la confluenţa acestuia cu râul Gurghiu, la circa 32 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş.

„Oraşul viorilor” deţine şi un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, aflat în Piaţa Petru Maior nr. 60 din Reghin, care furnizează informaţii atât prin intermediul telefonului, la numărul 0365-430.590, cât şi prin intermediul adreselor de e-mail contact@turismreghin.ro şi info@turismreghin.ro şi a paginii web turismreghin.ro.

Astfel, vizitatorii site-ului Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Reghin sunt informaţi, în limbile română, engleză, germană şi franceză, că municipiul Reghin se află în aval de zonele de agrement şi turistice de pe văile râurilor Mureş şi Gurghiu, de zona balneară Ideciu de Jos şi Jabeniţa care oferă prin ştrandurile lor cu ape clorurate de mare concentraţie, posibilităţi de tratament ale bolilor reumatice. „Tot în amonte de Reghin se află Castrul roman de la Brâncoveneşti care a durat până la retragerea romanilor din această regiune (271 d. Hr.) a fost una din cele mai importante verigi din lanţul de castre de pe limesul de nord-est al Daciei. În amonte de Reghin, pe valea Gurghiului, se află Castelul de Vânătoare de la Lăpuşna construit între 1925-1926 şi care a aparţinut regilor României până în anul 1949 după care s-a transformat în casa prezidenţială a liderilor comunişti. Tot în Lăpuşna se află şi Mănăstirea Sfântul Nicolae care datează din anul 1779, aceasta fiind o construcţie din lemn şi găzduind numeroase icoane din secolul al XVIII-lea”, se precizează pe site-ul turismreghin.ro.

De asemenea, la 14 kilometri de Reghin se află comuna Gurghiu care înfloreşte la începutul lunii mai odată cu Poiana Narciselor, arie protejată întinsă pe o suprafaţă de trei hectare. O altă rezervaţie naturală în Gurghiu este Pădurea de Stejari Seculari Mociar care se întinde pe o suprafaţă de 48 ha cu stejari a căror vârste variază între 400-500 ani. Castelul Bornemisza din Gurghiu datează din secolul XVI şi în prezent găzduieşte un Muzeu de Vânătoare.

În privinţa obiectivelor care merită vizitate, amintim Biserica de lemn cu hramul Sfântul Nicolae, Biserica Evanghelică-Luterană, Biserica Romano-Catolică, Muzeul de Etnografie, Colonia de prigorii din Pădurea Rotundă, Fântâna cu Steme, Piramida viorilor, Stejarul secular din Pădurea Rotundă şi Ştrandul Municipal.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.