Home / Agricultura / Județul Mureș, fruntaș la acordarea subvențiilor APIA

Județul Mureș, fruntaș la acordarea subvențiilor APIA

Distribuie

Directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă a prezentat miercuri, 26 iulie, în cadrul Colegiului Prefectural Mureș, rezultatele Campaniei de preluare a cererilor unice în anul 2017.

Potrivit acestuia, numărul cererilor depuse în sectorul zootehnic a fost de 6.837, respectiv 254.873 în ceea ce privește cererea unică de plată. Referitor la sume, totalul acestora, ca și cerere unică de plată, a fost de 54.379.859 euro, respectiv 243.191.580 lei. ”Sunt cele mai mari sume atrase, pe ceea ce înseamnă fonduri europene, de către APIA, atât la nivel național cât și la nivel de județ. Valoarea totală este de 54 milioane de euro, doar pe ceea ce înseamnă cererea unică de plată. Începând cu anul 2015, pe noul exercițiu financiar 2015-2020, tot ce înseamnă sector vegetal și sector zootehnic pe partea de subvenții s-au unificat într-o cerere unică de plată. Sumele și măsurile de sprijin față de vechiul exercițiu financiar 2007-2013 au crescut considerabil, de la 8-9 scheme de sprijin la 82 de scheme de sprijin gestionate de APIA până în 2020. Sunt diverse scheme, dar ca și statistică, atât în anul 2015 cât și anul trecut, județul Mureș se află pe primul loc la plata subvențiilor precum și în ceea ce privește valoarea subvențiilor pe sprijinul cuplat în sectorul vegetal. În ultimii doi ani am fost pe locul întâi la numărul de scheme și la sumele acordate pe acestea. Stăm foarte bine și în sectorul zootehnic, undeva pe locul 5 pe țară, la zootehnie și, implicit, și la sumele acordate fermierilor”, a precizat Ovidiu Săvâșcă, director executiv APIA Mureș.

Suprafața lucrată în creștere

Potrivit directorului APIA Mureș, suprafața agricolă raportată la anul 2017, comparativ cu anul trecut, este în creștere, lucru reliefat de numărul cererilor preluate și numărul de hectare eligibile depuse la APIA. „Se pare că subvențiile au un rol și o destinație foarte bună. Dacă privim în teren, nu mai vedem o parcelă de teren nelucrată. Eu spun că cei 10 ani, de când se dau aceste subvenții, și-au adus aportul în încurajarea fermierilor și a producătorilor agricoli în a lucra terenul și a obține rezultate. Vreau să le mulțumesc colegilor de la instituțiile agricole din județ, spre deosebire de alte județe putem să ne lăudăm că am avut o colaborare foarte bună. Am avut o colaborare bună inclusiv cu Instituția Prefectului, cu cei de la Jandarmerie care ne-au acordat sprijin în perioada de depunere a cererilor, în special în ultima lună de depuneri, când am avut aproximativ jumătate din numărul de fermieri când se creează aglomerații foarte mari”, a mai subliniat Ovidiu Săvâșcă.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Mai multe oi de la o stână din Sângeorgiu de Mureș au fost găsite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.