Nicio medie de 10 la admiterea de la UMF Comunicate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3234 Vizualizări

Nicio medie de 10 la admiterea de la UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a publicat rezultatele examenului de admitere, sesiunea iulie 2017, pentru programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se arată într-un comunicat de presă al instituției de învățământ superior. 

 

La Medicină și Medicină Dentară testul la admitere a fost doar din întrebări la prima vedere, în timp ce la Farmacie au fost 50 de întrebări la prima vedere și 50 de întrebări din cartea de teste de admitere. Acest lucru a crescut dificultatea admiterii, dar în egală măsură a crescut calitatea celor care care au trecut examenul de admitere

La Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină, linia română, cea mai mare medie a fost 9,64. Au fost 13 candidați care au obținut medii peste 9.

La Facultatea de Medicină, programul de studiu Asistență Medicală Generală, linia română, cea mai mare medie a fost 9,84. La acest program s-au obținut 43 de medii peste 9.

La Facultatea de Medicină, programul de studiu Nutriție și Dietetică, linia română, cea mai mare medie a fost 9,79.

La Facultatea de Medicină, programul de studiu Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, linia română, cea mai mare medie a fost 9,80.

La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, linia română, cea mai mare medie a fost 8,96. Tot la Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Tehnică Dentară, linia română, cea mai mare medie a fost 9,81. Totodată, 11 medii au fost peste 9,50.

La Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, linia română, cea mai mare medie a fost 9,88. Opt medii au fost peste 9,50. De asemenea, au fost 11 medii peste 9.
La programul de studiu Farmacie, linia maghiară, cea mai mare medie a fost 9,85. Tot la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic, linia română, cea mai mare medie a fost 9,80.

Rezultatele pot fi consultate aici

Vă redăm, în cele ce urmează, mesajul Rectorului UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, adresat studenților admiși la UMF.

„Dragi studenți recent admiși la UMF Tîrgu Mureș,
Vă felicit pentru succesul de astăzi. Ați trecut printr-o admitere dificilă, care v-a pus la încercare nu doar cunoștințele dar și capacitatea de integrare a informațiilor și puterea de sinteză. Am încercat să selectăm dintre voi pe cei care, dincolo de capacitatea lor de a memora noțiuni, sunt capabili să înțeleagă fenomene. Nu ne-am propus să refacem clasificări de tip liceal, ci am dorit, și credem că prin voi, cei admiși, am și reușit, să vă scoatem dintr-un sistem de predare și învățare descriptiv și să vă provocăm să raționați, să decideți. Acest examen de admitere a fost nu doar dificil, ci și diferit. Voi, câștigătorii de astăzi, ați făcut primul pas în a va reforma gândirea iar ceea ce veți face la UMF de acum înainte va continua aceeași abordare.
Un examen de admitere nu trebuie să fie un concurs de recitări, ci un efort de gândire. Toate întrebarile de astăzi au avut la bază informații din cărțile de admitere. Unii dintre voi le-au identificat, alții nu au reușit să treacă de forma întrebării și să găsească noțiunile de anatomie, fiziologie, biochimie pe care acestea le conțineau. Si această capacitate a facut diferența!
Celor care astăzi nu au avut succes le transmit aprecierea mea pentru efortul făcut și pentru curajul de a se angaja într-o competiție în care, din păcate, există învingători și învinși. Vă asigur că a fost o competiție corectă și riguroasă în fiecare detaliu.
Învingătorilor le doresc o vacanță minunată! O meritați din plin!
Vă aștept pe toți la deschiderea anului universitar, în 25 septembrie 2017.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE