Planul de acțiuni pe semestrul II, aprobat de Colegiul Prefectural Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Planul de acțiuni pe semestrul II, aprobat de Colegiul Prefectural

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural Mureș de miercuri, 26 iulie, au fost adoptate două hotărări, și anume planul de acțiuni pentru semestrul II al anului 2017, pentru realizarea în județul Mureș a obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare 2017-2020, respectiv inițierea măsurilor specifice pentru organizarea acțiunii de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor pe raza județului Mureș.

„Având în vedere votul Parlamentului României pentru acordarea încrederii Guvernului, la nivelul județului Mureș a fost necesară elaborarea unui nou plan de acțiuni pe semestrul II al anului 2017, în concordanță cu obiectivele din cadrul noului program de guvernare. În data de 10 iulie 2017, Instituția Prefectului a solicitat instituțiilor care au furnizat date la începutul anului 2017 transmiterea eventualelor modificări și completări intervenite în programul de activitate pentru semestrul II al anului 2017, în concordanță cu noul program de guvernare. Planul de acțiuni pentru semestrul II al anului 2017 este structurat pe 22 de capitole, cu 117 măsuri, 40 de submăsuri și 659 de acțiuni. Din cele 659 de acțiuni propuse, 497 acțiuni aparțin instituțiilor deconcentrate și altor instituții aflate în subordinea instituțiilor centrale, 62 acțiuni sunt ale Consiliului Județean Mureș și 100 de acțiuni ale primăriilor din județul Mureș”, a precizat Nagy Zsigmond, subprefectul județului Mureș.

A doua hotărâre adoptată a avut în vedere inițierea măsurilor specifice pentru organizarea acțiunii de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor pe raza județului Mureș, conform tematicii elaborate de Comitetul ministerial al situațiilor de urgență din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor. Instituțiile implicate sunt Administrația Bazinală de Apă Mureș, Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Direcția Silvică Mureș și Garda Forestieră Județeană Mureș.

Pentru ordinea de zi a lunii august a Colegiului Prefectural au fost propuse ca teme: „Starea factorilor de mediu din județul Mureș”, prezentată de Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, și „Starea învățământului mureșean și pregătirea unităților de învățământ pentru începerea noului an școlar”, care va fi susținută de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE