Home / Cultură / Radu Țuculescu, pe afișul permanent al Teatrului Orfeus din Praga

Radu Țuculescu, pe afișul permanent al Teatrului Orfeus din Praga

Distribuie

După ce în urmă cu ceva ani, mai exact în 2008, Teatrul Orfeus din Praga punea în scenă piesa „Grădina de vară sau Hai să-i batem” semnată de scriitorul reghinean Radu Țuculescu, piesă care s-a jucat vreme de trei stagiuni, finalul stagiunii 2016-2017 a aceluiași teatru a adus o nouă punere în scenă a unei piese semnate Radu Țuculescu, „Bravul nostru Micşa”, traducerea purtând semnătura lui  Ladislav Cetkovski, o mai veche cunoștință a publicului reghinean din cadrul edițiilor Festivalului Ars Maris.

„Actorii au ținut neapărat să joace acest spectacol”

Premiera spectacolului ”Bravul nostru Micșa!” are în spate o întreagă istorie, ea fiind programată în toamna anului trecut, decesul regizorului Radim Vasinka, care era și personajul principal al spectacolului și directorul teatrului, a făcut ca piesa să rămână în aer. „Ei trebuiau să scoată premiera încă de anul trecut, în toamnă. Surpriza cea mare a fost dată de faptul că directorul teatrului,  care era și regizorul spectacolului,   a murit în toamnă, exact înainte de premieră. El și juca rolul principal, Micșa. Am crezut că s-a terminat totul, iar piesa nu se va mai juca niciodată. Surpriza mare a fost că am descoperit pur și simplu pe internet că a avut loc premiera la finele lunii iunie, actorii au ținut neapărat să joace acest spectacol, iar din toamnă piesa va intra în repertoriul permanent al teatrului”, ne-a declarat Radu Țuculescu, autorul piesei „Bravul nostru Micşa”.

În ce privește teatrele din România, spectacolul  ”Bravul nostru Micșa!” a avut premiera pe 3 martie 2012 la Teatrul Național din Cluj, și s-a bucurat de un succes din partea publicului vreme de trei stagiuni. „Piesa s-a jucat trei stagiuni non stop la Teatrul Național din Cluj cu sala arhiplină, și normal era să mi se mai pună o piesă. Mi s-a promis acest lucru, dar de atunci au trecut trei ani. „Bravul nostru Micșa” s-a bucurat de un succes la public, atât cel de teatru cât și în ce privește critica. Am auzit că și la București, în toamnă va fi un spectacol lectură la Teatrul Nottara, tot cu Bravul nostru Micșa, În ce privește alte texte care ar putea ajunge să fie jucate, de vreo doi ani Elena Ivanca dorește să joace la Naționalul din Cluj Napoca un text de-al meu, care a apărut în revista „Vatra”, intitulat ”Vodka, ! sau inimioară pentru câini”. De asemenea, la lansarea volumului meu de teatru la Torino „Il nostro bravo Michele”, de la o universitate din Padova mi-au spus că vor și ei să pună în scenă piese din volumul apărut în limba italiană”, a spus scriitorul Radu Țuculescu.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.