Home / Administratie / Consilierul județean Nadia Rață, invitată la MedievArtFest Ardud 

Consilierul județean Nadia Rață, invitată la MedievArtFest Ardud 

Consilierul județean Nadia Rață a participat la sfârșitul săptămânii trecute la MedievArtFest Ardud 2017, județul Satu-Mare, la invitația primarului Ovidiu Duma. Festivalul, care este o manifestare similară celui medieval de la Sighișoara, i-a prilejuit plăcuta surpriză de a-l regăsi în postura maestrului de ceremonii al evenimentului pe Liviu Pancu și echipa lui, tot un târgumureșean, un adevărat profesionist al manifestărilor de acest tip și de această anvergură.

“Am petrecut momente de mare încărcătură emoțională participând la activitățile cuprinse în program, în special la Seminarul de istorie MedievArtFest Ardud 2017 – „Istoria între legendă și adevăr”, apoi la secvențele de Animație medievală și la Spectacolul „Hronicarul pelerin – Povestea Cavalerilor Templieri în Cetatea Ardud”, desfășurate sâmbătă, 22 iulie 2017, iar duminică 23 iulie 2017, atmosfera de sărbătoare a culminat cu Marea Paradă, Salutul Cavalerilor și depuneri de flori”, a punctat consilierul județean.În completarea momentelor culturale specifice Festivalului, din programul de protocol dedicat invitaților din alte județe și din alte țări, au făcut parte și vizite la obiective economice și turistice de real interes: cea mai mare bază de siloz din Transilvania, cea mai mare stație de biogaz din Transilvania, cel mai mare centru de vinificare din nord-vestul țării.

Consilierul județean Nadia Rață a punctat un alt aspect important al participării la evenimentul sătmărean. “Cred că e începutul unei colaborări fructuoase, pe termen lung, între cele două județe, chiar între cele două orașe, Ardud și Tîrgu Mureș, pentru că, din câte am aflat de la domnul primar, se poartă deja discuții pentru înfrățirea celor două orașe. Cred că putem încadra acest eveniment în categoria schimburilor de experiență, atât de benefice și necesare aleșilor locali. El oferă cadrul potrivit discuțiilor, punerii bazelor unor proiecte comune și, nu în ultimul rând, socializării, atât de importantă în consolidarea relațiilor interumane. În calitatea mea de consilier județean și de prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare al PNL – Filiala Mureș, voi fi un susținător al acestor demersuri”, consideră consilierul județean Nadia Rață.

Pe tot parcursul manifestărilor au fost prezente delegații din Ungaria, Ucraina, Basarabia, alături de conaționali din județele Mureș, Neamț, Hunedoara, Alba, Maramureș, Satu-Mare. Între aceștia, s-au numărat Mihailo Rusaniuk-șeful administrației raionale Vinogradiv, Vitali Liubka – președintele raional Vinogradiv, deputatul sătmărean Romeo Nicoară, primari din localități învecinate și înfrățite, Ilie Bolojan – prim-vicepreședinte al PNL, Domeniul Strategii politice, primarul Municipiului Oradea, viceprimarii Municipiului Satu Mare, Doina Feher și Adrian Albu – președinte al Organizației județene PNL Filiala Satu-Mare, consilierii județeni Carmen Dobra și Adrian Cozma, Emilia Enătescu – președinta Organizației județene a Femeilor Liberale – Satu-Mare, Felician Pop – directorul Muzeului Județean Satu-Mare și Robert Laszlo -manager Centrul Județean pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu-Mare.

“Am remarcat puternica implicare a edilului acestui oraș, dl. Ovidiu Duma, cât și a întregii sale echipe, în organizarea și desfășurarea acestei acțiuni, care face parte dintr-un lanț de activități frumoase, deosebite, cu participare internațională, derulate până în acest moment al anului, îl felicit, îi felicit pentru că fac lucrurile punând atâta suflet și acest lucru se simte și se vede atât din culisele manifestării, cât și din postura de invitat, vizitator. Am plecat de la acest eveniment cu un mesaj cordial spre aleșii locali ai județului Mureș, cu ideea de a construi împreună lucruri durabile și cu sentimentul că prin organizarea unor asemenea acțiuni de anvergură, cu valențe interjudețene se redefinește spiritul prețuirii adevăratelor valori”, a mai punctat Nadia Raţă, consilierul județean. (S. G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eroii neamului comemorați în orașele și comunele mureșene

Biserica Ortodoxă a marcat azi una din cele mai mari și mai pline de simțire …