Home / Administratie / Poliţia Locală a efectuat peste 190 de controale în construcţii

Poliţia Locală a efectuat peste 190 de controale în construcţii

Distribuie

Cadrele Direcției Poliția Locală au efectuat, în perioada 10-24 iulie, peste 190 de controale pe linia disciplinei în construcții – afișajului stradal, controlului comercial și protecției mediului.

Astfel, pe componenta disciplină în construcții – afișaj stradal au fost executate 126 verificări în teren pentru identificarea lucrărilor de construcții neautorizate, în urma cărora au fost depistate 13 şantiere unde nu erau respectate prevederile Legii nr. 50/1991 – republicată. În consecință, s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 7.000 lei, în timp ce în 6 cazuri au fost emise somații de oprire a lucrărilor până la clarificarea situațiilor sau intrarea în legalitate.
Elocvent este cazul numitei C.A.N., care a realizat lucrări de extindere a locuinţei personale, fără a deține „Autorizația de construire” necesară, motiv pentru care au fost aplicate măsurile menționate mai sus.
Pe componenta controlului comercial, în conformitate cu „Planul de Control” aprobat, personalul Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș a efectuat 66 de verificări la comercianți cu terase de alimentație publică sau care îşi desfăşoară activitatea în pieţele agroalimentare.
În urma acestor demersuri au fost aplicate 5 sancțiuni, în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 1 din Legea nr. 12/1990, întrucât comercianții își desfăşurau activitatea fără a deține Avizul sau Autorizația de Funcționare corespunzătoare eliberată de către municipalitate.
De asemenea, au fost sancţionaţi 4 producători agricoli deoarece au completat incorect carnetul de comercializare sau nu aveau afişate etichetele de produs ce cuprind informaţiile necesare (denumire, localitatea de origine, preţ), nerespectând astfel prevederile art. 10, respectiv art. 14 din Legea nr. 145/2014 – pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.
Pe linia protecției mediului, s-au întreprins verificări pentru soluționarea a 8 sesizări cu privire la nerespectarea obligațiilor referitoare la condițiile de depozitare și colectare a deșeurilor menajere, prevăzute de Hotărârea Consiliului Local nr. 20/2008 – modificată și s-au executat controale la 19 agenți comerciali având aceeași tematică.
În urma investigațiilor, cadrele Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș au identificat și sancționat 6 contravenienți care au încălcat prevederile actului normativ susmenționat, referitoare fie la obligativitatea deţinerii unui contract cu firma de salubrizare, fie cele privind depozitarea unor resturi în alte locuri decât cele special amenajate.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.