Mureșeanul Kovács Szabolcs, campion european la duatlon Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 704 Vizualizări

Mureșeanul Kovács Szabolcs, campion european la duatlon

Primele două zile ale Campionatului European de Cros Duatlon disputate pe Platoul Cornești din Târgu-Mureș s-au încheiat cu frumoasa victorie a târgumureșeanului Kovács Szabolcs, component al clubului Master Sky&Bike, campion continental la duatlon, categoria Tineret, sub 23 de ani. A doua zi a întrecerilor a adus sportivilor români și o medalie de bronz, cucerită în proba feminină la U 23 de brăileanca Andreea Ciolacu. Medalia de aur și titlul continental i-a revenit Daria Rogozina, din Rusia, iar argintul a fost câștigat de bulgăroaica Hrista Stoyneva. Tot la feminin, la categoria Elite s-a impus olandeza Sanne Broeksma, urmată de rusoaica Daria Rogozina și slovaca Kristina Lapinova.
Disputată în paralel cu proba Elite la masculin, întrecerea categoriei U23 a băieților s-a încheiat așadar cu o răsturnare de situație și o plăcută surpriză pentru mureșeni. Târgumureșeanul a încheiat „în pluton” după prima etapă de alergare, dar a reușit să treacă în frunte după cea de cislism. Acesta avea peste un minut avantaj față de următorii clasați și și-a păstrat până la final prima poziție, reușind după încă un tur de alergare (3100 metri) chiar să-și mărească avantajul la peste două minute față de următorii clasați, bulgarul Aleksandar Srandev și rusul Kiril Tarakanov. „A fost o cursă dificilă, dar pot spune că am avut un oarecare avantaj pentru că traseul îl cunoșteam bine. Am încheiat mai slab prima parte a cursei, dar am reușit să refac cu bicicleta și să-mi păstrez până la final primul loc. Îmi doream în primul rând o clasare cât mai bună, visam la o medalie, dar nici eu nu mă așteptam să reușesc să câștig cursa. Sunt fericit, este prima mea reușită, sper să vină și altele în viitor”, a declarat la finalul cursei campionul în vârstă de 20 de ani.
În cea mai așteptată întrecere, cea de la categoria Elite, cu un parcurs 6,2 km de alergare, 20 km pe bicicletă și alți 3,1 km de cros a fost dominată de la un capăt la altul de către francezul Brice Daubord, care a și cucerit titlul european. Al doilea a sosit rusul Pavel Andreev, de cinci ori campion mondial la proba de iarnă a disciplinei. Podiumul a fost completat de către belgianul Kriss Coddens, care s- aflat mult timp pe locul secund.

Primul român sosit a fost brașoveanul Bogdan Damian, legitimat la Steaua București, care a terminat cursa imediat după cei trei, în timp ce multiplul campion național în probele de duatlon și triatlon, timișoreanul Ciprian Bălănescu, medaliat cu bronz la ediția trecută, s-a clasat de această dată abia pe locul XII. „A fost o cursă mai grea decât anticipam, participarea fiind una foarte selectă, adversari cu cărți bogate de vizită. Nu îmi dau seama unde am greșit. Poate nu am reușit ca în alte rânduri să-mi dozez bine efortul, poate am pornit prea puternic în cursă, dar știu că la un moment dat simțeam că nu voi putea încheia pe picioare. Este o clasare mult mai slabă decât îmi doream, dar mă bucur cel puțin că am încheiat pe picioare”, a spus multiplul campion național.
Întrecerile continuă în zilele de sâmbătă și duminică, în care au loc probele de triatlon, care încep cu proba de înot, în bazinul pentru bărci de la Complexul Weekend, continuă cu cea de ciclism, pe un traseu până la Platoul Cornești, unde se va încheia întrecerea, cu proba de alergare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE