Sighișoara Medievală 2017. Toboșarul ne invită la un tur al Cetății Medievale Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Sighișoara Medievală 2017. Toboșarul ne invită la un tur al Cetății Medievale

 

O mămică îi spune fetiței: Și păpușile i-au pauză de prânz! (Și?) Da, și păpușile și domnițele și cavalerii și toată lumea! În Cetate e liniște, e curat și nu prea ai unde să te prești la umbră. Altfel e frumușel, în piața mare se dansează, lângă Turnul cu Ceas sunt ateliere de lupte, în Piața Muzeului oamenii lucrează de tot felul, în Piața Rățuștelor e lumea copiilor, iar undeva între ziduri tot mai mult copiii își încearcă îndemânarea la tras cu arcul – fetele par să se descurce mai bine.

Tur ghidat cu Toboșarul Cetății

Cum mă tot plimbam, m-am întâlnit și cu Toboșarul Cetății care ne invită, pe seară, la un tur ghidat.

„Este un festival curat. Mi-e îmi place foarte mult că se promovează evenimente cultural intelectuale. Vorbim despre corul din Danemarca, ei au cântat ieri, au fost și în paradă. De asemenea, vorbim despre expoziția internațională de la Centru de Informare Turistică și despre expoziția pe tema legendei Angelinei (…), unde expun 25 de artiști profesioniști”, mi-a spus Toboșarul Cetății, precizând că ieri expozițiile au fost vizitate de peste 500 de persoane.

L-am rugat să ne prezinte și Garda Cetății, din care fac parte 9 personaje: „doi străjeri, un austriac, două domnițe și trei menestrei”, bineînțeles, alături de toboșar.

„În fiecare seară, facem un tur de cetate gratuit, chiar de aici, din Piața Muzeului. Ieri, au fost 140 de oameni, 930 de metrii pe lângă zidurile cetății. Ne opream, cânta tulnicul, spuneam istoria cetății și prezentam evenimentele culturale”, adăugând că acest tur este o șansă pentru cei care vin la festival să afle lucruri despre obiective pe lângă care altfel ar trece cu programul și hărțile în mână.

„E foarte frumos organizat, foarte bine gândit totul. Se promovează și istoria orașului, dar și legenda pe care a propus-o domnul director al Muzeului de Istorie Sighișoara (Nicoale Teșculă n.r.) – Taina Curierului Secret, legenda Angelinei cu turcii”, mi-a mai spus Toboșarul Cetății, invitându-ne să venim pentru plimbarea ghidată prin cetate, pe seară, înainte de ora 18.20.

De asemenea, participanții la turul coordonat de acesta, trebuie să fie atenți, pentru că astfel vor putea să răspundă la întrebările organizatorilor, ajutând la dezlegarea tainei și vor putea câștiga premii din partea organizatorilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE