Expoziție de artă vizuală în Turnul Fierarilor la Sighișoara Medievală 2017. Profesori și elevi pe simeze Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 674 Vizualizări

Expoziție de artă vizuală în Turnul Fierarilor la Sighișoara Medievală 2017. Profesori și elevi pe simeze

Turnul Fierarilor din Cetatea Medievală din Sighișoara este gazda unei expoziții de artă vizuală care cuprinde lucrări inspirate de tema Festivalului Sighișoara Medievală 2017 – Taina Curierului Secret, legenda în care Angelina a salvat cetatea de turci.

„Expoziția de artă din Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor a fost deschisă cu prilejul festivalului medieval sighișorean. Expun 25 de artiști. O parte sunt membri ai Asociație Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex, cea care se ocupă de galeria din Turnul Fierarilor, la care s-au adăugat invitați din București și Târgu Mureș. Artiștii din asociație sunt din mai multe localități, unii fiind membri și ai Uniunii Artiștilor Plastici din România”, mi-a spus artistul plastic Daniel Todea, organizatorul expoziției.

„A fost o expoziție destul de greu de realizat, fiind și un număr mare de lucrări. Pornind de la lucrările propuse de 25 de artiști a fost foarte greu de creat un traseu expozițional. Mai ales că Turnul Fierarilor nu e o galerie obișnuită, e o galerie nonconformistă, fiind poziționată în această clădire istorică. Lucrările sunt în mai multe tehnici: pictură în ulei, grafică, fotografie, digital art. Titlurile, la fel, prin ceea ce descriu ca imagine pornesc de la povestea Angelinei”, mi-a explicat Daniel Todea. „Lucrările trec de la figurativ la conceptual, la abstract, la suprarealism. Postmodernismul îți dă această posibilitate de a te exprima plastic pe o temă așa cum o simți cum o gândești”, a adăugat acesta.

Profesori și elevi pe simezele din Turnul Fierarilor

Lucrările sunt foarte variate, în plus, cei care expun sunt din generații diferite. Daniel Todea și Dorin Stanciu (Toboșarul Cetății) sunt, de asemenea, profesori de arte vizuale, astfel că artiștii plastici promovează și tinerii în cadrul expoziției. „Promovăm și tinerele talente, întotdeauna i-am adus lângă noi, mai ales că trebuie să predăm mai târziu ștafeta”, mi-a spus Daniel Todea. „Încercăm să găsim un melanj între arta tânără și chiar profesorii noștri, pentru că noi, la rândul nostru, am expus alături de profesorii noștri. Uneori am avut în aceeași expoziție trei generații: profesorii noștri, noi – profesori și elevii noștri”, a adăugat Daniel Todea.

Galeria din Turnul Fierarilor este deschisă publicului în mod constant și aproximativ o dată la două săptămâni sunt organizate evenimente – expoziții, concerte sau lansări de carte.

Artiștii care expun în cadrul expoziției de artă vizuală din Turnul Fierarilor sunt: Agoston Zsolt, Emilia Ardelean, Alexandra Belciug, Maria-Ana Cociș, Dorel Cozma, Ana-Maria Crișan, Imola Dumitru-Gal, Levi Fodor, Amalia Ghidiu, Corina Holom, Olimpia Leah, Gavril Nechifor, Andreea Nițu, Cristina Nițu, Petru Purcariu, Bianca Rizea, Dorin Stanciu, Irina Suciu, Nicolae Suciu, Szatmari Sandor, Ana-Maria Toader, Daniel Romeo Todea, Tordai Zoltan, Vass Maria-Magdolna și Dan Zaharia.

Mai multe informații despre activitatatea artiștilor din asociația sighișoreană și despre evenimentele culturale găzduite în Turnul Fierarilor găsiți pe facebook: Asociatia Artistilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighisoara și pe pagina Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor Sighişoara.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE