Home / Cultură / Regizorul Constantin Podu regizează pentru Festivalul Sighișoara Medievală: „Ne dorim ca spectacolul să instige cultural.“
Constantin Podu (Sursa: www.yorick.ro)

Regizorul Constantin Podu regizează pentru Festivalul Sighișoara Medievală: „Ne dorim ca spectacolul să instige cultural.“

Distribuie

Ultima seară a ediției din acest an a Festivalului Sighișoara Medievală, având ca temă „Taina Curierului Secret“, va fi încununată cu spectacolul de teatru muzical „Legenda Salvării Urbei de către Angelina“ prezentat de Trupa Hocus Pocus. Spectacolul va prezenta într-o maneră interactivă, pentru toate vârstele, legenda care face subiectul temei din acest an.
Constantin Podu, director al singurului teatru independent din Sibiu, Teatrul Mic, semnează regia spectacolului. La bază, Constantin Podu este actor, dar întâlnirea cu regizorul Yuri Kordonsky a reprezentat un moment important îm cariera sa și i-a deschis apetitul pentru regie. În anticiparea prezentării spectacolului, am stat puțin de vorbă cu Constantin Podu, iar acesta a vorbit cu multă căldură despre acest proiect special la Sighișoara.

Vedere spre Piața Centrală din Sighișoara (Foto: Andrei Vornicu)

Reporter: Cum a decurs realizarea acestui spectacol? Mă gândesc că a fost o provocare destul de mare ținând cont de timpul limitat pe care l-ați avut.
Constantin Podu: Organizatorii au fost foarte inteligenți fiindcă ne-au dat textul cu mult timp înante, de îndată ce au câștigat licitația, și astfel am avut timp să construim spectacolul. Dacă îl făceam doar în această perioadă ar fi fost imposibil. Ținem foarte mult la calitate, noi cei de la Teatrul Mic din Sibiu. Avem legături cu Teatrul Bulandra, cu Naționalul din Sibiu, cu Teatrul din Deva. Suntem actori profesioniști și uneori e un lucru bun, alteori mai puțin, dar avem nevoie de acea perioadă de timp în care putem să facem lucrurile frumoase, cum spunem noi, să se coacă textul.
Rep.: Cât de mare e echipa?
C.P.: Suntem 20 de oameni cu totul, inclusiv echipa tehnică, iar actorii sunt în număr de 10-11. Am primit textul în germana veche, l-am tradus și va fi vorbit înspre final în rusă, în engleză, germană și română fiindcă aici, în cetate, este o mare bogăție culturală. Încercăm să aducem ceva nou, proaspăt și actual în spectacol, să se regăseească fiecare în el, să atingem toate vârstele. Vrem să fie un spectacol care place, nu în care oferim o informație în mod sec și să plictisim. Ne dorim ca spectacolul să instige, în sensul bun al cuvântului, să instige cultural.
Rep.: Aveți și muzică?
C.P.: Da. Unul dintre artiștii noștri a terminat conservatorul, cântă la nai și vom avea muzică live și chitară. În spectacol vom avea tot ce înseamnă teatru: pantomimă, clovnerii, mers pe picioroange și multe altele.
Rep.: Se va juca pe scenă sau în piață?
C.P.: Cred că e mult mai OK pe scenă fiindcă va fi foarte multă lume și atunci vizibilitatea va fi foarte redusă dacă vom juca pe caldarâm.
Rep.: Scenografia va fi spectaculoasă sau nu neapărat?
C.P.: Ne bazăm foarte mult pe actor, acesta creează scenografia. Scena e foarte mică și ar fi fost foarte greu să venim să o montăm, plus că sunt multe alte evenimente într-un interval scurt. De multe ori, scenografia este pentru actor, nu pentru spectator. El trebuie să simtă că îi faci o casă pentru a juca foarte bine. Aici nu cred că e cazul. Avem un LED unde vor fi transmise diverse informații și fotografii, apoi ne vom juca cu tot ceea ce înseamnă dans, clovnerie, pantomimă, chiar și probe de circ. Avem și un pitic în distribuție, și este foarte bun.

Andrei VORNICU și Valentin COVACIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.