Amenzi de la 20.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 472 Vizualizări

Amenzi de la 20.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Termenul până la care proprietarii de clădiri noi sau de noi amenajări a celor existente trebuie să obțină autorizația de securitate la incendiu a fost prelungit până la sfârșitul lunii septembrie. Dacă nu îl vor respecta, aceștia vor fi pasibili de amenzi care încep de la 20.000 de lei, a arătat gen. Dorin Oltean, inspectorul șef al ISU Horea Mureș, la conferința de presă de bilanț a primului semestru.

 

Gen. Dorin Oltean, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș, a început conferința de presă dedicată bilanțului cu anunțarea unei modificări legislative prin care termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu este prelungit până la data de 30 septembrie anul curent. După această dată, “Punerea în funcțiune a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare și/ s-a schimbat destinația acestora fără obținerea autorizației de securitate la incendiu se sancționează conform articolului 44, pct 5, lit b din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se sancționează cu amendă de la 20.000 – 50.000 de lei”, a mai arătat acesta.
Angajații ISU de la prevenire au efectuat un număr de 1992 de controale, au aplicat 187 de amenzi într-un cuantum de 211.000 de lei. Tot pe latura de prevenire, angajații inspectoratului au distribuit peste 12000 de materiale, au soluționat 37 de petiții și au acordat asistență tehnică în 101 de cazuri.

 

Bilanțul intervențiilor

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,HOREA” al judeţului Mureş a fost solicitat, în primul semestru al acestui an, la 10.309 situaţii de urgenţă produse în zona de competenţă, după cum urmează: 9.457 au fost cazuri asistate SMURD. De asemenea, ISU a intervenit la 266 de incendii, o victimă decedând, iar alte 9 persoane fiind rănite.
“Atâta timp cât mai există victime, avem o problemă. Sigur că nu le pot imputa colegilor mei acest lucru, dar o să trebuiască să facem mult mai mult în acest sens, în special prin această latură preventivă”, a subliniat gen. Dorin Oltean.
Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, respectiv de către Serviciile Private pentru Situații de Urgență au intervenit la 35 de incendii.
În total au fost salvate 21 de persoane și au fost protejate bunuri în valoare de 4.092 mii de lei.
Timpul de răspuns la intervenții la incendii a fost de 13 minute, în media pe țară.
ISU nu a fost scutit în perioada analizată de deplasările și alertele false, număruș acestora cifrându-se la 174.

Ligia VORO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE